UZBUNA: Ogromna bela ajkula kruži oko Australije

Autor:

Pripadnici australijske obalske straže su na samo stotinjak metara od plaže uočili džinovsku belu ajkulu, za koju kažu da je bila duža od sedam metara.

10
A- A A+

Upozorenja na ajkule su česta pojava na australijskim plažama, ali je neman koju je obalna straža fotografisala 17. januara u visini Marino Roksa, na jugoistoku Australije, dosad najveći morski predator koji se ukazao čoveku.

Kako prenose lokalni mediji, plaža u Marino Roksu hitno je evakuisana uz zvuke sirena za uzbunu i sva nautička dešavanja su istog časa otkazana.

"Nikada nisam video toliko veliku ajkulu", objasnio je jedan od članova patrole koja je nadgledala plažu iz helikoptera.

On je objasnio da je reč o velikoj beloj ajkuli, veoma agresivnoj vrsti koja je inspirisala čuveni horor "Ajkula" Stivena Spilberga iz 1975.

Morska nemam, koja se opasno približila plaži, bila je dugačka više od sedam metara, što je svojevrsni rekord za ovu životinju čija je prosečna dužina oko 4,6 metara.

Dosad najduža bela ajkula, ženka nazvana Deep Blue, bila je dugačka oko šest metara i snimljena je u blizini meksičke obale.

Izvor: Youtube

Tagovi:
Sve vesti