Ana "probila led"

Ivanovićeva nije dozvolila iznenađenje u susretu sa malo poznatom Tami Paterson.

Ana Ivanović (20. nosilac) bez drame u drugom kolu Australijan opena!

Posle eliminacija na startu turnira u Oklendu i Sidneju, srpska teniserka izabrala je pravi trenutak za prvu pobedu u 2016. godini.

Žreb joj je išao na ruku, jer je izvukla tek 459. teniserku sveta, koja nikada nije bila ni blizu svetskog vrha (maksimum - 289. mesto na WTA listi) ali baš to, kao i činjenica da je Tami Paterson teniserka iz Australije, moglo je da donese i određene neugodnosti.

Na kraju, Paterson je dobila aplauz publike na Hajsens areni, a Ana pobedila rezultatom 6:2, 6:3 i posle 75 minuta igre se plasirala u drugo kolo.

Tamo je čeka 113. na svetu, Anastasija Sevastova iz Letonije, koja je predajom dobila meč protiv Jarmile Volfe (nekada Gajdošove i Grot), pri vođstvu od 6:0, 4:2.

Sevastova je u Indijan Velsu 2010. godine pobedila Anu u do sada jedinom njihovom susretu.

Ivanovićeva u meču prvog kola nije prikazala ništa spektakularno, ali je sve vreme bila u komotnoj poziciji i nije dozvolila protivnici nijednu brejk loptu, iako je pogodila samo 53 odsto prvih servisa.

U oba seta je pravila brejkove "na vreme" (3:1 u prvom, 2:0 u drugom) i bez problema uspevala da sačuva stečenu prednost.


Jelena Janković se u noći između ponedeljka i utorka takođe rutinski plasirala u drugo kolo, a ostaje da se vidi šta će uraditi Bojana Jovanovski protiv Francuskinje Alize Korne.

Aleksandra Krunić u ponedeljak je očekivano poražena od Kanađanke Bušar.

Sve vesti