Ubistvo u zatvoru u Padinskoj Skeli!

Autor:

U zatvoru u Padinskoj Skeli jutros se dogodilo ubistvo. Jedan od osuđenika zadavio cimera.

19
A- A A+
zatvor, policija, 29. novembar, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzelo je slučaj ubistva koje se jutros dogodilo u zatvoru u Padinskoj Skeli.

Portparol tužilaštva Tatjana Sekulić rekla je Tanjugu da je zamenik višeg javnog tužioca obavio uviđaj, a da će više informacija o tom slučaju biti u toku dana.

Kako su preneli beogradski mediji, ubistvo se dogodilo rano jutros u 05.00 sati, kada je jedan od osuđenika (36) pertlom ubio cimera. Pretpostavlja se da je zarobljenik udavljen.

Prema navodima "Kurira", do ubistva je došlo u Novoj Padinskoj Skeli, a postoje dve verzije kako je do njega došlo. Prema prvoj verziji Z. M. je ubio zatvorenika Predraga Amovića a prema izvorima iz zatvora, oni su greškom raspoređeni u istu sobu.

Zaposleni su pokušali renimaciju Z. M, ali bezuspešno.

Amović je izdržavao kaznu od 15 godina zatvora zbog svirepog ubistva starice Darinke Demiri (94) 2007. godine, u čijoj kući je jedno vreme stanovao u okolini Zrenjanina.

Do tog ubistva je došlo jer starica nije želela da mu da pare za alkohol pa ju je prebio do smrti, a potom opljačkao i pobegao.

Z. M. je, kako prenose mediji, izdržavao kaznu zbog nanošenja teških telesnih povreda, nedozvoljenog posedovanja oružja i podmetanja požara.

Tagovi:
Sve vesti