"Orlovi" odgovorili Đukanoviću: Nije istina!

Autor:

Način na koji je golman Slaviša Đukanović otišao sa Evropskog prvenstva naišao je na nepodeljenu osudu.

Selektor Dejan Perić, članovi stručnog štaba i igrači rukometne reprezentacije Srbije razočarani su postupkom golmana Slaviše Đukanovića.

On je uoči odlučujuće utakmice za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva odlučio da putem Facebook-a saopšti odluku o napuštanju ekipe i tom prilikom se požalio na "lošu organizaciju i neodgovorno ponašanje određenih ljudi u našoj reprezentaciji".

Perić i rukometaši su u saopštenju poslatom u utorak ujutru poručili da je to neistina i da se iza svega krije isključivo Đukanovićevo lično nezadovoljstvo statusom u nacionalnom timu.

"Slaviša Đukanović više nije član rukometne reprezentacije Srbije. Posle primanja odluke od strane selektora da u sastav za narednu utakmicu umesto njega uvrsti Dragana Marjanca, a što prema pravilima i propisima ne bi značilo kraj Đukanovićevog učešća na ovom EP, igrač nije saopštio nezadovoljstvo selektoru, nego putem društvenih mreža. Njegovu izjavu za neodgovorno ponašanje i lošu organizaciju u reprezentaciji Srbije, kao neistinu, vezanu za njegovo lično nezadovoljstvo, u potpunosti osuđuju svi igrači i članovi stručnog štaba".

Ispod saopštenja su potpisi selektora, trenera i igrača.

"Orlovi" u utorak od 18.15 časova igraju protiv Makedonije i za prolaz im je neophodna pobeda. Makedonci su u prva dva kola takođe poraženi od Poljske i Francuske, ali nešto manjom razlikom, pa im je zato za treće mesto u grupi dovoljan remi.

Sve vesti