Ako razmišljate da promenite frizuru...

Autor:

Ovo nije tekst za one koji nemaju problem s tim da eksperimentišu. Ovo je tekst za devojke i žene koje bi nešto da promene kada je kosa u pitanju, ali nisu sigurne u svoj izbor.

0
A- A A+

Možete da pitate frizera za savet, ali u tom slučaju niste sigurni da li će vam reći iskreno šta je najbolje za vas. Takođe, frizeru ljudi koji žive od "seckanja i mackanja", tako da njima ide u prilog vaša želja da "nešto promenite".

Zato je mnogo bolje da se sami posvetite tom "problemu".

Istražujte fotografije frizura na Internetu, zamišljajte sebe u izdanjima koja vam se najviše dopadnu, ali pazite: vi niste TA glumica, niti ONA pevačica.

Poznate ličnosti sređuje vojska stilista pre nego što ih slika profesionalni fotograf. Vi treba sami da održavate novu frizuru i boju, vaša kosa treba da se uklapa uz vaš životni stil, posao kojim se bavite...

Za početak, promenite samo boju - kosu možete brzo da prefarbate ako vam se novo rešenje ne dopadne.

Takođe, ako baš žarko želite da se ošišate, skraćujte kosu postepeno, ne odjednom, ako spadate u one koji su baš mnogo očajni kada nisu zadovoljoljno onim što "imaju na glavi".

Još jedan savet: i godišnje doba je bitno. Zima je bolja za ovakva eksperimentisanja jer, u slučaju da omanete, možete da nosite kape i šešire dok kosa ne poraste. Takođe, ako imate dužu kosu i volite tokom vrućih letnjih dana je podignite, računajte na to da su za kratku kosu samo rajfovi i tu i tamo neke šnalice. Od kratke kose ne možete da napravite rep, punđu pletenicu.

Nije nam cilj da vas obeshrabrimo, već da vas navedemo an to da dobro razmislit pre neko što "uzmete makaze u ruke".

Pogledajte fotografije poznatih žena koje su bile hrabre, možda dobijete neku ideju:

Najbolje bi bilo da probate perike različite dužine i boje kose. Pitajte frizera, možda ima da vam ponudi nekoliko za probu.

I još nešto, ako imarte nečisti kožu na licu, znajte da će bubuljice i fleke još više doći do izražaja uz svetlu kosu.

 Savet za devojke koje bi da probaju takozvanu bob frizuru: izmerite rastojanje od resice uha do linije brade. Ako je kraće od 5,5 centimetara - samo napred. Ako je duže, za vas je bolji izbor duža kosa, savetuju frizeri.

kosa Foto: MONDO - Mario Milojević

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti