• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisano: Beograđanima stižu busevi na struju

Izvor Tanjug

U Gradskom saobraćajnom preduzeću u Beogradu danas je potpisan ugovor o isporuci pet novih niskopodnih solo autobusa na električni pogon, koji će saobraćati na novoj liniji od Sava centra do Vukovog spomenika.

Ugovor o isporuci električnih autobusa potpisali su direktor JKP Gradsko saobraćajno preduzeće, Željko Milković, i generalni direktor kompanije Čeriot motors iz Sofije, Milen Milev, u prisustvu gradonačelnika Beograda, Siniše Malog.

Kineska tehnologija, bugarska distribucija

Električne niskopodne autobuse proizvod kineska kompanija Hajger, a distributer je Bugarska kompanija Čeriot motors. Cena jednog autobusa je 460.000 evra, a rok trajanja je 12 godina. Sa punjenjem od 10 minuta vozilo može da pređe 20 kilometara, a kapacitet vozila je minimum 80 putnika.

"Danas pokrećemo jednu novu stranicu u istoriji Gradskog saobraćajnog preduzeća u Beogradu. Danas je potpisan ugovor o kupovini prvih pet električnih autobusa za GSP. Ovo je prvi put u istoriji da Beograd i GSP nabavljaju električne autobuse", kazao je Mali.

Mali je kazao da je nabavka pet električni autobusa prvi korak konsolidacije i restrukturisanja Gradskog saobraćajnog preduzeća.

"To je deo programa i plana konsolidacije GSP-a i jedna velika poruka s obzirom na to da se radi o ekološki prihvatljivim vozilima", kazao je Mali.

Dodao je da na ovaj način Beograd postaje deo "ekskluzivne grupe malog broja gradova u svetu koji imaju i koriste električne autobuse".

Prema njegovim rečima, električni autobusi su "ekološki prijateljski autobusi", jer ne proizvode štetne gasova, a Beograd će biti prva prestonica u Evropi koja će imati jednu liniju sa električnim autobusima.

Mali je kazao da je rok za isporuku 150 dana, a da će se ukoliko bude novca svake godine nabavljati nekoliko električnih autobusa.

"Time ćemo uraditi veliku stvar za građane Beograda, ali i za kvalitet, brzinu i cenu našeg prevoza, jer su ovi autobusi mnogo štedljiviji".

Direktor JKP "Gradsko saobraćajno preduzeće" Željko Milković kazao je da potpisivanjem ovog ugovora JKP GSP ulazi u "eru nekog novog tehnološkog razdoblja".

"To je najmodernija tehnologija kondenzatora visokog kapaciteta sa brzim punjenjem", dodao je Milković.

Komentari 40

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NN lice

Još kad bi sve trenutne linije saobraćale kako treba i na vreme to bi bilo sjajno. I još da se igrom slučaja ne vozimo kao u konzervi sardina. Ali dobro, to je ustvari luksuz. Ih, ili i da bar dobijemo uslugu koju plaćamo na ovaj ili onaj način, pa to bi stvarno bilo kao da smo na nekom divljem zapadu. Pu pu

Volodja

Kome smetaju jaki autobusi na struju?

M

Trolejbus ?, ili ti novi naziv autobus na električni pogon

special image