• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Od sada očekujte veće plate i standard

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje dodatne teške mere u okviru fiskalne konsolidacije budžeta, te da građani mogu računati samo na "olakšavanje i poboljšavanje životnog standarda".

Ta procena, objasnio je premijer novinarima, temelji se na činjenici da je država na vreme preduzela mere i napravila dobre rezultate, u teškim uslovima, u kojima sada ceo svet uvodi vanredne ekonomske mere.

Rast BDP preko 2%

Vučić je ponovio da bi privredni rast ove godine trebalo da ide preko dva odsto, iako su MMF i Svetska banka predvideli rast od 1,75 ili 1,8, a da će, ukoliko se završi posao sa kineskom kompanijom Hbis o Železari i EU to odobri, rast biti i veći. "Preuzeli smo važne mere i to na vreme jer je neko imao hrabrosti da kaže narodu da ne može sve da bude topla voda, kako smo naučili, i da je dosta dodvoravanja. Zato mi sigurnije i stabilnije gledamo u budućnost nego neke druge zemlje", rekao je Vučić. On je istakao da država sve bolje naplaćuje, a da ima i od koga, budući da privreda napreduje.

Prema njegovim rečima, borba za bolji život u Srbiji tek počinje, a uveren je da građani vide šta je težak i ozbiljan rad koji će doneti prave rezultate i bolji život, a šta su prazna i besmislena obećanja.

On je, na pitanje novinara povodom sumornih globalnih prognoza koje se tiču svetske ekonomije, istakao da je Srbija na vreme reagovala i da joj dalje ne slede teške, već možda samo neke nepopularne mere.

"Francuska uvodi vanredne ekonomske mere, Medvedev najavljuje dodatno smanjenje plata i rashoda, a kad smo mi preduzimali teške mere, svi su nam se smejali", ukazao je Vučić na ceremoniji obeležavanja početka radova na drugom mostu preko Save kod Ostružnice.

On je naveo da se, međutim, sada polako povećavaju plate i penzije, naplata akciza i poreza nikad nije bila bolja nego u januaru, i to su, kaže, stvari koje će i svi građani morati da počnu da osećaju.

"Naša borba za bolji život tek počinje i uveren sam da građani vide šta je siguran put, stabilnost, šta nisu prazna i besmislena obećanja i da samo težak i ozbiljan rad koji može da donese rezultate", rekao je Vučić.

Upitan da li će se negativni trendovi u svetskoj ekonomiji odraziti na Srbiju, Vučić je rekao da se svetski tokovi odražavaju i na našu zemlju, ali da smo se "dobro spremili".

Komentari 347

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Blagoje

Pokusaj da dobijes izbore u Boru...

Александар

Хахахахахахахаха па читати ове коментаре је стварно трагикомично! Ја не могу да замислим која је то сорта људи која хвали власт, а гарантовано живи лоше. Срби моји, да ли су вама вране попиле мозак? Продајете образ и част за неку сићу и један оброк, срам вас било!

Ahahahahaha

Promašena rubrika, ovo je za ludi svet. Nekoliko generacija živi zajedno jer ne mogu finansijski da se odvoje, izdaju se i prodaju nekretnine jer ne mogu da se plaćaju računi, prekida se školovanje jer ga plate ne pokrivaju, a i svakako se neće naći posao bez veze, vlada bela kuga jer ne možemo ni sebe da izdržavamo i svi se samo nadamo da ćemo otići u inostranstvo i nećemo se nikad vratiti. Ma da, super nam je.

special image