"DELFINI": Da grmi Arena!

Autor:

Vaterpolisti Srbije pozivaju publiku da navijanjem "probije uši" Grcima u polufinalnom duelu u sredu.

9
A- A A+
vaterpolo, vaterpolisti Srbije Foto: MN PressPrvi na svetu protiv trećeg na svetu. Kakvo nas polufinale Evropskog vaterpolo prvenstva očekuje u sredu uveče u Kombank areni.

Srbija protiv Grčke za plasman u finale od 20.15 časova. Grci su pokazali da su sve bolji, a imaju i dodatni motiv - Grčka nikada do sada nije osvojila medalju na evropskim prvenstvima!

"Neka grmi Arena, neka bude najjače navijanje. Imamo najtežeg mogućeg protivnika u polufinalu. Ko ima kartu i ne može da dođe neka je da nekome. Glas navijača je naš igrač više. Znamo šta možemo da očekujemo a opet imamo pravo na optimizam. Igramo kod kuće, pred svojom publikom i mi se pitamo", poruka je Filipa Filipovića pred sutrašnji duel.

Srpski vaterpolisti veoma poštuju rivala u polufinala. Biranim rečima je o rivalu govorio Živko Gocić, kapiten srpskog tima:

"Očekuje nas teška utakmica, oni su treći na svetu i igraju sve bolje. Niko ne sme da očekuje lak meč. Imaju stabilnu ekipu bez velikih zvezda koji igraju disciplinovano. Odlična odbrana, sjajna realizacia igrača više su grčki aduti. Polufinale je uvek teško bez obzira ko je na drugoj strani".

Slobodan Nikić se nadovezao:

"Stalno smo ih dobijali i siguran sam da i sada imamo prednost, ali ovo nije formalnost jer u poslednje vreme pokazuju veliki napredak. Jedino je važno da odigramo našu igru. Tada neće biti problema".

Selektor Dejan Savić takođe izuzetno ceni Grke:

"Namerno smo se zajedno pripremali u Atini početkom godine. Dobro se poznajemo i siguran sam da ćemo sa tih priprema i analizom utakmica Grčke ovde imati šta da vidimo. Odlična odbrana, dug napad do poslednjeg sekunda. Samo to može da bude naša šansa. Selektor Vlahos u timu ima, osim dvojice, sve igrače Olimpijakosa koje trenira. Moramo da odigramo vrhunsku odbranu a iz toga će doći napad. Činjenica da obe ekipe imaju olimpijsku vizu ništa ne znači. Ovo je Evropsko prvenstvo i igramo za rezultat. Sklonili smo opterećenje i naše i ono sa strane i sa publikom činimo jedinstvo u nastojanjima da ostvarimo željeni rezultat".

Sve vesti