Usvojeni sin saznao šokantnu istinu o svom ocu

Autor:

Ovaj čovek je proveo život sa saznanjem da je usvojen. Kada je odlučio je da utvrdi ko su mu pravi roditelji, nije mogao da dođe sebi od čuda koje ga je snašlo.

9
A- A A+

Kit Vilijams (62), zvani Ugalj Kit, iz Karmartenšajra u Velikoj Britaniji, usvojen je kao malo dete pre više od 60 godina.

Viljams, trgovac ugljem, ustanovio je, posle opsežne akcije koju je pokrenuo, da je zapravo najstariji sin sultana Malezije, udaljene 10.000 kilometara od Velike Britanije.

Usvojen je kada je imao dve godine i čitavog života nije ni pretpostavljao da njegovim venama teče "malejzijska plava krv".

"Kada sam imao 13 godina, majka mi je rekla da sam usvojen. Nisam mogao ni da zamislim da sam povezan sa kraljevskom porodicom sa drugog kraja sveta", kaže Vilijams.

Sve je promenio susret sa biološkom majkom, Elizabetom Rosom.

Vladao Malezijom 20 godina

Almarhum Sultan Idriz Šah ibn Almarhum Sultan Iskender Šah, kako je puno i pravo ime Vilijamsovog oca, bio je malezijski sultan od januara 1963. godine do januara 1984. godine, kada je umro o infarkta.

Vilijams je rekao da mu je, kada je otkrio istinu, sve više podsećalo na bajku nego na život trgovca ugljem.

Njegova biološka majka zatrudnela je kao medicinska sestra pripravnica u Suriju, kod Londona.

"Srela je tog čoveka tokom pripravničkog staža. Ispostavilo se da mi je to otac. On je studirao u Londonu. Viđali su se neko vreme. Onda je otkrila da je trudna i morala je da ode kući u Laneli. Kada se vratila, pokušala je da nađe čoveka koga je volela, ali njega nije bilo", rekao je Vilijams.

Čovek koga je srela u Londonu i koji je bio njen momak u Londonu već je bio u Maleziji.

"Dala mi je fotografije koje pokazuju kako je on živeo. Bio je član kraljevske porodice i postao je sultan 1963. godine", rekao je Vilijams.

O tom događaju snimljen je i dokumentarni film "Moj otac sultan".

Vilijams, koga zovu Ugalj Kit, rođen je u Laneliju i više od 20 godina radio je u firmi čoveka koji ga je usvojio i koja se bavila trgovinom ugljem, a kasnije je krenuo u potragu za biološkim roditeljima.

Kit, otac troje dece i deda šestoro unučadi, otkrio je da je njegov biološki otac član malezijske kraljevske porodice, koji je, po povratku iz Londona, postao 33. sultan države Perak.

"Sve mi liči na priču iz Diznijevih dečijih filmova. Da tako nešto čujete u kafani, rekli biste 'ma, 'ajte, molim vas'", rekao je Vilijams.

On je ispričao da ga je otkriće o pravom ocu šokiralo.

"Kada sam pronašao majku koja me rodila, ona mi je pokazala mnogo fotografija koje je sačuvala i imala je mnogo informacija o mom ocu", kaže Vilijams.

Vilijams i njegov najmlađi sin Timoti su tokom snimanja dokumentarca otputovali u Maleziju kako bi otkrili više o porodici njegovog pravog oca.

Malezijska kraljevska porodica, međutim, nije baš bila raspoložena sa razgovor sa neželjenim rođakom.

Vilijams pretpostavlja da je razlog za takvo ponašanje strah da bi on kao naslednik mogao da traži i titulu sultana i deo basnoslovnog bogatstva kojim raspolaže porodica monarha.

Njemu, međutim, ne pada na pamet da napusti dom i porodicu.

"Nisam ništa preduzeo protiv njih, samo sam hteo da saznam više o samom sebi. Mogu da pretpostavim zašto im je neprijatno, ali ja sam video ono što sam nameravao da vidim. Video sam grobnicu mog oca i to je izazvalo jaka osećanja. Čitavo iskustvo je bilo kao san, da budem iskren, jer nikada nisam ni pretpostavio da ću putovati u Maleziju da bih otkrio ko mi je otac", kaže Vilijams.

Sve vesti