Požar u garaži na Novom Beogradu je podmetnut!

Autor:

Požar koji se juče dogodio na parkingu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića tokom kog su izgorela dva automobila i još dva oštećena, namerno je izazvan, saopštio je MUP. Meta - automobil bivšeg direktora Građevinske direkcije Srbije.

2
A- A A+
vatrogasci, vatrogasac, požar, spasioci, vatra, gašenje požara, Foto: Mondo/ Stefan StojanovićU Novom Beogradu, u ul. Bulevar Arsenija Čarnojevića, na parkingu u prizemlju višespratne stambene zgrade, juče je došlo do požara na vozilu marke „škoda- super B“, vlasništvo D.G, bivšeg odgovornog lica Građevinske direkcije Srbije, a požar se zatim proširio na još tri vozila.

Dosadašnjim operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova utvrđeno je da je požar na „škodi-super B“ namerno izazvan, navodi MUP u saopštenju.

Policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti i činjenica koje su dovele do požara.

 Prema navodima beogradske štampe, automobili Dragana Grujića, bivšeg direktora Građevinske direkcije Srbije, i Jelene Kosanić Podunavac, direktorke informativnog programa Televizije B92, izgoreli su juče u garaži u Novom Beogradu, dok su još dva vozila oštećena.

Dvoje dece koja su bili s Jelenom nagutala su se dima i njima je pomoć ukazana u Dečjoj bolnici u Tiršovoj ulici.

"Zapalila su se dva vozila marke 'škoda' i 'suzuki', a požar je zahvatio i dva susedna vozila BMW i 'tojotu'. Niko od vlasnika nije mogao policiji da kaže šta bi mogao da bude razlog požara, odnosno da li sumnjaju na neispravne instalacije ili pak misle da je požar podmetnut", kaže izvor „Alo!“.

Požar je izbio juče tri sata nakon ponoći u zajedničkoj garaži u zgradi na Bulevaru Arsenija Čarnojevića kod broja 88. Direktorka TV B92 juče nije želela da komentariše ovaj incident dok policija ne obavi svoj posao, a njene komšije kažu da niko nije primetio ništa jer se požar desio u gluvo doba noći.

U Dečjoj klinici u Tiršovoj kažu da su deca otpuštena kući jer im disajni putevi nisu oštećeni.

Sve vesti