Darko Stanić: Doviđenja "orlovi"!

Autor:

Remi sa Makedonijom na Evropskom prvenstvu u Poljskoj značio je eliminaciju Srbije sa šampionata Starog kontinenta, ali i kraj jedne velike reprezentativne karijere.

21
A- A A+


Nije se Darko Stanić naosvajao medalja sa Srbijom, ali je, ipak, bio najzaslužniji što su "orlovi" 2012. godine dogurali do finala Evropskog prvenstva u Beogradu. Tada je Darko dobio nadimak "ministar odbrane" i on će ga pratiti do kraja života.

Prekaljeni 37-godišnji Mojkovčanin je dan posle ispadanja sa Euro saopštio da bi to bilo sve od njega. Srbija je ostala bez jednog od simbola državnog tima.

"Kada sam odlazio prošli put, tražio sam odmor, kako bi na sve pogledao iz drugog ugla. Vratio sam se jer su ljudi mislili da mogu da pomognem, ali i zato što imam osećaj, dužnost i to volim. Dao sam sebe i zaokružio reprezentativnu priču. Otišao sam prirodnim putem. Ovo je moj zvanični oproštaj. Dao sam što sam imao. Ne vidim da to moje davanje nešto menja na terenu u ovom trenutku. Treba da dođe neko drugi sa novom energijom i nekom novom iskrom", rekao je Stanić, a preneo
"balkan-handball.com".

O njegovim nasledincima kaže.

"Tu se vrte, dva, tri imena. Marjanac je stalno drugi golman, dajte da vidimo kako funkcioniše kao prvi. Niko ne može da kaže da nema kvaliteta. Možda čovek nikada nije ni dobio pravu šansu, jer je stalno bio u ulozi drugog golmana. Možda i ovaj mali iz Kaća – Milosavljev. Zašto da neko ne brani i sa 18 godina."

Ovako je Stanić opisao osmogodišnju reprezentativnu karijeru.

"Bolno i teško, ali slatko. Sve pomešano. Kada se boriš za državu, kada su porazi, kada je mnogo poraza, a malo pobeda, to moraš da trpiš dostojanstveno. Sama bitka i ulog u toj bici je sam po sebi vredan. Bez nje bi se tek osećao prazno. Taj poraz, opet, ispunjava", podvukao je Darko Stanić.

Tagovi:
Sve vesti