Zagrebački TV voditelj: Pazite se četničkog vikara

Autor:

Marko Jurič, voditelj emisije Markov trg na hrvatskoj Z1 TV, šokirao je deo gledalaca govorom mržnje, kada je pri odjavi upozorio građane na oprez, kada prolaze pored pravoslavne crkve na Cvetnom trgu gde "stoluje četnički vikar".

97
A- A A+

Zbog poslednjih Jurićevih izjava i širenja mržnje glavni urednik TV Studenta, poznati novinar Igor Mirković je na svom Facebook profilu objavio da je protiv voditelja podneo prijavu zbog širenja mržnje, preneo je portal Index.hr.

"Upravo sam podneo prijavu Agenciji za elektronske medije zbog emisije Markov trg televizije Z1, zbog širenja govora mržnje u odjavi (urednik poziva gledaoce da budu oprezni kada prolaze Cvetnim trgom, jer je tamo pravoslavna crkva u kojoj su četnici koji im mogu nauditi)", naveo je Mirković i dodao:

"Nikada nisam molio da se bilo koji moj post deli, ali ovoga puta vas molim da to učinite. Svako od vas, ko oseća potrebu, može podneti sličnu prijavu. Uzeće vam pet minuta vremena, a osećaćete se bolje".

Izvor: YouTube

Inače, Jurić je u sekretarijatu novoosnovanih Hrvatskih novinara i publicista, koji su predstavljeni kao snažan pandan Hrvatskom novinarskom društvu.

A odjavljujući spornu emisiju, Jurić je rekao:

"Poruka dragim Zagrepčanima, svima onima koji se šetaju Cvetnim trgom budite oprezni pošto je u blizini crkva u kojoj stoluje, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikar. Dakle, dragi moji Zagrepčani, kad se šetate Cvetnim trgom, pogotovo majke s decom, pripazite da ne bi neki od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i malo, u maniru svojih najboljih klanja izveo svoj krvavi pir na našem najlepšem zagrebačkom trgu".

Jurić još i predložio da bi možda bilo dobro se to mesto obeleži tablama na kojima bi pisalo: "Pazi! Oštar četnik u blizini".

Sve vesti