Kristijanu određen pritvor!

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana Kristijanu Goluboviću, koji se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti učesnici "Farme 6" Tamari Đurić preko društvene mreže Facebook.

20
A- A A+

Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je prema Goluboviću određen pritvor, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Pritvor mu je određen na predlog Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal koje ga tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je na svom Facebook profilu napisao: "Ona (Tamara Đurić) je zdrava i živa samo zato što sam ja naredio svima koji me obožavaju da ne smeju ni da je taknu, a kamoli da joj urade sve ono što zaslužuje".

Mediji prenose da je Golubović ranije danas na saslušanju u tom tužilaštvu potvrdio da je napisao sporni tekst, ali da je negirao da nameravao da ugrozi sigurnost Đurićevoj ili bilo kome drugom.

Golubović čeka služenje kazne od osam godina zatvora zbog preprodaje heroina, ali je nedavno po četvrti put zatražio odlaganje kazne zbog zdravstvenih razloga.

Sud je naložio dopunu medicinske dokumentacije, kako bi odlučio o njegovoj molbi, koja samim podnošenjem odlaže izvršenje kazne.

Golubovića čeka izdržavanje svega četiri godine u zatvoru, pošto je polovinu kazne već izdržao u pritvoru koji mu se uračunava u kaznu.

Dva puta je odlagao izvršenje zbog rođenja deteta, a treći put krajem prošle godine zbog učešća na "Farmi" i obaveza prema produkciji tog realitija.

Golubović je čest posetilac sprskih i stranih zatvora, i jedan od retkih preživelih iz filma "Vidimo se u čitulji", iz 1995. godine.

On će danas ponovo biti sproveden u pritvor beogradskog Okružnog zatvora u, odakle je izašao krajem 2013. godine da se brani sa slobode od gore pomenutih optužbi za preprodaju droge.

Pre toga je takođe bio u zatvoru zbog iznude, a u stranim zatvorima boravio je zbog različitih krivičnih dela.


Sve vesti