• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesić: U svetu svi prvo pitaju za Beograd na vodi

Izvor Tanjug

U Beču se danas održava najveći godišnji skup investitora nekretnina u srednjoj Evropi. Gradski menadžer Goran Vesić kaže da poziv Beogradu dokaz da se prestonica vratilla na investicionu mapu sveta.

"Zahvaljujući projektu Beograd na vodi, koji je trenutno najveći evropski projekat kada je u pitanju izgradnja nekretnina, ali i velikim naporima Vlade Srbije da se stvori povoljan ambijent za investitore, naš grad postaje veliko gradilište", rekao je Vesić.

Gde se sve gradi po Beogradu

"Ako se tome doda da su pokrenuta mnoga gradilišta koja su godinama bila u korovu, kao što je kompleks u Rajićevoj ulici, projekat u Dalmatinskoj ulici, nova zgrada Airport citi, tržni centar u Višnjičkoj banji, kao i da su stvoreni uslovi da se započne investiranje u hotel Hilton na lokaciji Tri kralja u Kralja Milana, na prostoru bivše fabrike Beko u beogradskom Donjem gradu, na zgradi bivšeg saveznog MUP-a u Kneza Miloša i u hotel Jugoslavija, jasno je zašto je Beograd interesantan stranim investitorima" - rekao je Vesić i dodao da se u martu očekuje usvajanje plana generalne regulacije grada Beograda, koji će značajno doprineti porastu investicija u izgradnju nekretnina.

On je istakao da je najvažniji korak u privlačenju investitora bio je usvajanje Zakona o planiranju i izgradnji, koji je omogućio da se u Srbiji za 28 dana izdaju građevinske dozvole, kao i da od prvog januara ove godine počne izdavanje elektronske građevinske dozvole i dodao da su bili veliki napori Vlade Srbije da se uredi katastar i usvaji Zakona o radu.

"Danas je Srbija veoma konkurentna kada su u pitanju investicije i na nama je da ponudimo atraktivne projekte", rekao je Vesić.

On je dodao da je projekat Beograd na vodi doprineo da naš grad dobije i druge investicije.

"Beograd na vodi je najveći evropski projekat u ovom trenutku i gde god otputujemo, prvo nas pitaju kako se on razvija. Taj projekat je posredno doprineo da se i drugi investitori zainteresuju za Beograd jer nema bolje preporuke od toga da vidite da neko kod nas ulaže 3,5 milijardi evra. U tom slučaju drugim investitorima je mnogo lakše da investiraju 10 ili 50 miliona", rekao je Vesić i dodao da upravo zato Beograd ubrzano razvija projekte za investiranje.

Prema njegovim rečima, ova gradska vlast prva je promenila pravac u kome se Beograd razvija i umesto širenja po obodima, koncentrisala se na projekte oko naše dve divne reke, Dunava i Save.

Vesić je dodao i da Beograd ima skoro dve stotine kilometara obala, što je blago na kome nam zavide mnogi gradovi i objasnio da je, pre projekta Beograd na vodi, korišćeno oko desetak kilometara.

Vesić je, takođe, rekao da sada imamo i druge projekte na reci koje nudimo investitorima, a pre svega Blok 18, koji se nalazi na drugoj obali Save, preko puta Beograda na vodi, projekat Makiško polje, koji se nalazi pored Ade Ciganlije na Savi, i da ćemo u narednom periodu razvijati desnu obalu Dunava, od Pančevačkog mosta do Ade Huje, kao i levu obalu Dunava od Pupinovog do Pančevačkog mosta, takozvani Treći Beograd.

Gradski menadžer sutra završava posetu Beču i putuje u Zagreb, gde će prisustvovati predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Uobraženi bolesnik", što je prvo gostovanje ovog pozorišta u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu posle 30 godina.


Komentari 95

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

istinita prica

Je l u taj svet spada i neko izvan naprednjackog sveta? Koliko je meni poznato i iz licnog iskustva 99% sveta nikada nije culo za Srbiju a procentualno isto toliko misli da se odnosi na Siriju ili Sibir u Rusiji! Lose lazes kao i cela vasa stranka ispunjena polusvetom, koji je za isti taj svet u koji zelis da verujemo, najobicniji plebos!

kuca mala

Da je Beograd najveci evropski investicioni projekat to je poznato jer se ulaze 3.5 milijarde evra u Beograd na vodi.To povlaci i druge investitore da ulazu u njega.Bitno je da je Srbija stabilna drzava i da takva i ostane.

Miodrag Janicijevic

@kuca mala Nije ti samo kuca mala nego i iq ako uopste znas sta znaci ;)

special image