• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šešelj: Stranke na izbore da idu samostalno

Izvor MONDO/Agencije

Redovni lokalni i pokrajinski i najavljeni republički parlamentarni izbori u Srbiji nalažu da se preispita pitanje medijske zastupljenosti svih stranaka učesnika, izjavio je danas lider SRS Vojislav Šešelj.

  On je ocenio da bi na izbore svaka stranka trebalo da ide samostalno, a ne u koaliciji.

Za SRS je jedino moralno da stranke samostalno izađu na izbore, jer je to, kako navdi Šešelj, u skladu sa izbornim zakonom koji je propisao cenzus za ulazak u Narodnu skupštinu.

"Pozivamo i sada vladajuću SNS da prestane da sa sobom 'šlepa' marginalane stranke i da u parlament ubacuju stranke za koje ni najbliži srodnici njihovih lidera ne bi glasali", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

U tom smislu, dodao je, državna televizija treba da bude apsolutno neutralna u odnosu na sve političke partije i svima čije liste budu proglašene mora obezbediti iste uslove za predstavljanje u kampanji.

"Pošto su sve političke partije, osim vladajućih, u veoma teškoj finansijskoj situaciji, SRS zahteva da se postigne dogovor da svaka politička partija čija lista bude proglašena, dobije na državnoj televiziji, odnosno javnom servisu određeni broj minuta za emitovanje propagandnih spotova besplatno", naveo je Šešelj.

Takođe, SRS zahteva da privatne televizije sa nacionalnom frekvencijom dobiju određene zadatke u stranačkom predstavljanju da moraju biti ravnopravne prema svim strankama.

"Zahtevamo da se cene političke propagande na tim televizijama ograniče, da se postigne dogovor, konsenzus i pravna obaveza svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom da njihove cene ne mogu preći određen limit", rekao je Šešelj.

Komentarišući presudu Oliveru Ivanoviću, Šeselj je ocenio da ta presuda ima "izrazito antisrpski karakter", te da ju je doneo potpuno nelegalni sud.

"Nemamo mi ništa lepo da kažemo o političkom angažmanu i ideološkom usmerenju Olivera Ivanovića, ali ne možemo da prihvatimo da se bilo koji Srbin osuđuje bez dokazane krivice", rekao je Šešelj.

Upitan kakav rezultat očekuje na izborima, rekao je da je stav SRS da ozbiljne šanse za ulazak u parlament imaju SRS, SNS i demokrate, imajući u vidu zahtev radikala da niko sa sobom ne "šlepa male, marginalne stranke".

"Ali, pošto očekujemo da će i naprednjaci i demokrate opet da sa sobom šlepaju takve stranke, opet ćemo imati u skupštini jednu, sa aspekta osnovnih principa parlamentarne demokratije neprirodnu situaciju", ocenio je Šešelj.

Komentari 146

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DM

Da li je realno da svaki komentar ima ili 230 minusa, a 1 plus ili 1 minus, a 230 pluseva... Fino razmisljate tudjom glavom prodane duse

milab

Botovi sad rade prekovremeno sa beneficiranim radnim stažom tokom kampanje.

Killshot

Stvarno ne znam što ovoliko pumpate ocene? Za koga? Stvarno ne znam čoveka da je iole informatički pismen da pristupi nekom internet portalu a da nije naučio da razlikuje automatizovane botovske komentare od normalnih. Prosto, ovolikim botovanjem sns ima samo štetu jer dokazuje da vodi nesposobnu politiku time što mora da plaća šačicu prodanih duša da im pišu hvalospeve. Čak iako sam u jednom momentu poverovao u dobre namere AV, sad mi oči jasno vide. Zapamtite, svaka velika partija koja je veštački prikazivala rezultate istrazivanja javnog mnjenja, kupovala glasove radnim mestima, ispirala narodu mozak ne slušajući šta narod priča, doživela je sunovrat u najvećem usponu. Živi bili pa videli.

special image