Opasnica!

Autor:

Ne tražite Keli Bruk, mogli biste zažaliti...

8
A- A A+

Model i TV lice iz Velike Britanije najopasnija je slavna ličnost za koju se "lepe" opasni i različiti virusi prilikom pretrage i preuzimanja sadržaja s njenim imenom. Ovo je objavio Intel Security u svom godišnjem izveštaju navodeći da je ovo prvi put da se Keli nađe na vodećoj poziciji potencijalnih sajber pretnji po korisnike interneta, posebno na Ostrvu.

Uz Keli Bruk opasna je i Rita Ora, Viktorija Bekam, sudije X Factor muzičkog šou takmičenja, kao i Keti Prajs, navodi britanski Telegraph.

Posebno su opasne pretrage "Kelly Brook”, “Kelly Brook HD downloads”, “Kelly Brook free MP4” ili “Kelly Brook torrent" koji izbacuju rezultate u ZIP ili RAR datotekama, koje nakon raspakivanja nude korisniku da instaliraju razne "Keli Bruk" igre i dodatke za PC, koji su zapravo - virusi! Istraživanje je sprovedeno u saradnji sa McAfee SiteAdvisor sistemom.

Intel Security i McAfee upozorili su korisnike da pažljivo gledaju šta preuzimaju, odakle, da traže i čitaju komentare pre preuzimanja i da ne koriste besplatne multimedijalne, posebno ne torent izvore, jer ne mogu biti sigurni u njihovu ispravnost. Naravno, sugerisali su i da ne bi trebalo instalirati ništa što prethodno nije provereno pouzdanim antivirus softverom.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Sve vesti