mondo.rs

Za finale 16.000 mesta!

Autor:

Organizacioni odbor Evropskog prvenstva u vaterpolu i čelnici LEN-a složili se da se kapacitet Arene proširi za finale.

Za finale 16.000 mesta! Foto: MN Press

Beograd ruši sve rekorde i šalje u svet sliku koja nije zabeležena na vaterpolo utakmicama u Evropi.

Kombank arena biće ispunjena do poslednjeg mesta u subotu za 32. finale Evropskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Crne Gore. Ali, balkanski vaterpolo derbi neće gledati 11.000 navijača, koliki je do sada na šampionatu bio najveći kapacitet, već 16.000!

"Posle plasmana Srbije i Crne Gore u finale, broj zainteresovanih navijača da uživo gledaju utakmicu vrtoglavo raste", rekao je operativni menadžer LEN-a Marko Biri.

Organizatori su odmah posle drugog polufinala između Mađarske i Crne Gore (5:8) saopštili da je kapacitet Kombank arene proširen za još 5.000 mesta.

Planira se uklanjaje pomoćnog bazena i velike crne zavese.

"Proverili smo sve bezbednosne mere i spremni smo da kapacitet Kombank arene proširimo na 16.000 mesta", rekao je izvršni direktor šampionata Darko Udovičić.

Najveća zabeležena poseta na vaterpolo meču dogodila se u Sidneju na Olimpijskim igrama 2000. Tada je finalnoj utakmici prisustvovalo 17.000 ljudi.

Ovo je idealna prilika za sve navijače Srbije koji do sada nisu nabavili ulaznice da, ipak, dođu do vrednog parčeta papira i uveličaju veliko finale, a "delfinima" pruže neophodnu podršku.

Nema sumnje da će na tribinama Kombank arene biti i veliki broj navijača Crne Gore, tako da će pored nadmetanja u bazenu biti veoma zanimljivo i na tribinama. Verujemo u sportskoj atmosferi.

Povezano

Sve vesti