Svega 14.000 glasova delilo je Zazu Pašuliju od senzacionalnog izbora u prvu petorku Zapada na predstojećem Ol-star meču u Torontu (14. februar).

Nije se dogodilo.

Ali, ovo glasanje u kom su poništeni svi kriterijumi dovelo je do toga da u timovima Zapada i Istoka nema NIJEDNOG centra. Tačnije, nema čak ni krilnog centra...

U glasanju koje je trajalo mesecima i u kom nije bilo drevnog kriterijuma: dva beka, dva krila, centar, izglasane su petorke koje su pojmu "small ball" dale neku sasvim novu dimenziju. Kada počne spektakl u "Air Canada centru", za lopte će verovatno skakati Lebron Džejms i Kevin Durent.

Veličinu, klasu, popularnost i neuništivost, legendanrni Kobi Brajant dokazio je konkurenciji i "hejterima" i u ovom glasanju za veče svih zvezda. Bio je ubedljivo prvi i pojaviće se na 18. Ol-star meču u karijeri, uz svojoj 20. i oproštajnoj sezoni.

Bravo, Kobi! Zaslužio si!

Brajant je dobio skoro 1,9 miliona glasova što je drugi najbolji rezultat u istoriji, još od kad se Kina upregla iz petnih žila da povređenog Jao Minga, sa nezdravim stopalom, ipak dogura do startne petorke i u tome uspela.

Pored Brajanta, ikone Los Anđeles Lejkersa, za Zapad će početi MVP prošle sezone Stefon Kari (Golden Stejt Voriors), Rasel Vestbruk (Oklahoma Siti Tander), Kavi Lenard (San Antonio Spars) i Kevin Durent (Oklahoma Siti Tander). Na šta će to ličiti, videćemo.

Baš kao što ćemo videti kako će se Istok snaći u petorci: Lebron Džejms (Klivlend Kavalirs), Dvejn Vejd (Majami Hit), Pol Džordž (Indijana Pejsers), Karmelo Entoni (Njujork Niks), Kajl Lori (Toronto Reptors).

Ovde je jedino iznenađenje, možda, pojavljivanje Lorija u petorci Istoka, ali očigledno da je povreda i dugo odustvo Kajrija "Ankl Drua" Irvinga učinilo svoje. Najmanje glasova na Istoku imao je Entoni, koji je pobedio Pau Gasola iz Čikago Bulsa "za dlaku": 567.348 – 566.988.

"Ovo je poseban Ol-star jer je Kobijev poslednji", rekao je Vejd.

Durent i Vestbruk će peti put početi za Zapad, čime je tandem Tandera izjednačio rekord Garija Pejtona i Šona Kempa, tvoraca njihove franšize, koja se pre nekoliko godina preselila iz kišnog Sijetla u sunčanu Oklahomu i promenila ime iz Supersoniks u Tander.

Durent, inače, ima 30 i više ubačenih poena u četiri uzastopna Ol-star meča, dok je Vestbruk sa 44 poena prošle sezone ukrao MVP titulu.

Kari je sa 1,6 miliona glasova bio drugi u trci, iza Brajanta, ali je portal "Hoops Hype" istraživanjem ustanovio da nijedan NBA košarkaš, putem Twittera (glasanje je ove sezone bilo moguće i tako uz hašteg #NBAVote) nije dao glas šuterskom magu iz San Franciska.

Kari ide u Toronto, gde je njegov otac Del završio sasvim solidnu NBA karijeru. Štaviše.

"Biće to zanimljivo iskustvo za mene, za dve generacije u mojoj porodici. Živeo sam tu tri godine, moja supruga je odatle, ona ima mnogo rođaka koji su i dalje u Torontu i koji će moći da dođu da proslave sa nama. Uživaću u toj večeri i radujem se", rekao je Kari.

"Čast je biti izabran za startera na Ol-star meču, naročito što se utakmica igra u mojoj areni. Zahvalan sam svim navijačima, naročito fanovima Reptorsa širom Kanade i cele NBA lige", rekao je Lori.

Da "raja" voli bekove pokazalo se na primerima kako Entonija Dejvisa iz Nju Orleans Pelikansa, tako i Drajmonda Grina iz Golden Stejt Voriorsa, koji recimo igra za najbolji tim lige trenutno, zvanične šampione i u skoru 39-4 beležio je prosečno 14,5 poena, 9,5 skokova i 7,4 asistencije, ali ko želi radnike na Ol-staru? Fanovi ne...