• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sigal postaje diler srpskog naoružanja

Izvor mondo.rs

Holivudski glumac prilikom posete fabrici BSS u Velikoj Plani obećao pomoć u prodaji domaćeg borbenog vozila na američkom tržištu.

Dok Holivud ne dovede u Srbiju, kako je obećao, novopečeni Srbin glumac Stiven Sigal ne gubi vreme već šparta i po unutrašnjosti svoje nove domovine.

"Radi" i za Ruse

Holivudskoj zvezdi nije prvi put da promoviše oružje. Ruski predsednik Vladimir Putin ga je na izložbi oružja u Moskvi "unapredio" u ambasadora ruskog proizvođača Orsisa, kako bi skrenuo pažnju na njihov novi dragulj – taktičku snajpersku pušku "orsist-5000", najmodernije rusko ručno naoružanje, napravljeno za lov (!?) od najkvalitetnijeg nerđajućeg čelika.

Nedugo posle prestoničkog dočeka, gde mu je lično premijer uručio srpski pasoš, obreo se u Velikoj Plani. Iako je poseta bila po državnom protokolu, prošla je prilično nezapaženo, piše "Politika".

Akter brojnih akcionih filmova je u pratnji velikoplanjanskih čelnika obišao fabriku "Borbeni složeni sistem Morava" (BSS) u tom gradiću. Nakon tri sata šetnje kroz hale u kojima Srbija proizvodi naoružanje i vojnu opremu, Sigal je izašao vidno oduševljen, kažu u opštini Velika Plana. Svidela mu se i samohodna top haubica „nora”, ali mu je za oko naročito zapao „lazar 2”, višenamensko oklopno borbeno vozilo koje se ovde proizvodi.

"Da sam lično mogao da učestvujem u njegovoj konstrukciji, izgledao bi baš ovako", prenosi beogrdski dnevnik izjavu Sigala, "očaranog domaćim oklopnikom.

Potom je, u svom stilu akcione zvezde, dao i mnoga obećanja.

"Kako nam je objasnio, on je šerif u tri američke države i obećao nam je pomoć kroz njegov ugled u svetu. To je velika šansa za naša borbena vozila, da se nađu na američkom tržištu. Ljude iz SDPR-a pozvao je da na sajmu oružja u Los Anđelesu izlože srpsko naoružanje, obećao je da će pomoći oko prodaje i izvoza, što je velika šansa za našu privredu, ali i samu 'Moravu' koja bi umesto 126 imala i do 300 radnika", priča za "Politiku" Igor Matković, prvi čovek Velike Plane.

"Jedna 'nora' vredi šest miliona evra, pa ako nam proda šest komada, mi smo ostvarili profit veći od Zastave, i ne bismo imali ništa protiv da ga proglasimo počasnim građaninom Velike Plane – kaže predsednik opštine Matković.

Dalje od "Morave" Sigal nije išao. Poseta Velikoj Plani završena je, kažu, razmenom kontakata, a ovde veruju njegovim obećanjima.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posebni

Sledeca njegova uloga je u Farmi . Cirkus od coveka ! Sarlatan , tipican italijan . Prodavac magle.

dalabu

Klasican "filozof"....da proda par komada x 6 miliona.... Prodaj par stotina pametnice,pa mnozi u kancelariji.....

fićko

...segal čiji je otac ili deda srbin odnosno rus je najbolji i kompetentan čovek za budućeg ministra trgovine i saobraćaja u vladi rs...srbin je jednostavno svetski čovek koji zna kako "odraditi" neki ozbiljan posao...

special image