Prženo povrće je zdravije od kuvanog, tvrdi tim španskih naučnika, ali samo ako za prženje koristite ekstra devičansko maslinovo ulje.
Sirovo povrće sadrži antioksidante I frenole, a ove komponente su, inače, dobra prevencija za hronične bolesti, uključujući kancer i dijabetes.
Profesorka Kristina Samaniego Sančez sa Univerziteta u Granadi, kaže da "ulje povećava količinu fenolnih elemenata u povrću", te je zbog toga prženje na ovom ulja dobar izbor.
Međutim, ono što istraživači naglašavaju je da se prženjem namirnica na ekstra devičanskom maslinovom ulju takođe povećava i broj kalorija.
Stručnjaci preporučuju kuvanje hrane kada se jedu i povrće i voda u kojoj je obrok spremljen, mada savetuju da obroke barem povremeno pržite na ovom ulju.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Vezenkov zabija nož u leđa Bugarima: Bomba u Eurobasket 2025, MVP Evrolige menja reprezentaciju?
Priveden bivši košarkaš Partizana i reprezentacije: Optužen za nasilje u porodici!
Zašto je Emir Kusturica promenio veru i postao Nemanja? Prozvali ga izdajnikom, a zbog istine su zanemeli svi
Igrao za Zvezdu i rekao najskuplje "ne" u istoriji evro-košarke! Jedan čovek mu se sada smeje zbog 12 miliona
Svetislav Pešić dobio dva strašna pojačanja: Još jača Srbija napada Dansku u Beogradu!