Raspoloženi Džile: Tek ću da ih jašem!

Autor:

Trener Partizana raspoložen posle pobede u "večitom derbiju" izašao pred novinare, a igračima obećao da će tek da osete paklen ritam rada.

Raspoloženi Džile: Tek ću da ih jašem! Foto: MN Press

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu 86:81 i verovatno obezbedio opstanak u ABA ligi.

Jedna od najtežih sezona u istoriji kluba imaće će, po svemu sudeći, srećan kraj.

"Parni valjak" vezao je treći trijumf - nad Cibonom, pa prvi u gostima (Krka) i u ponedeljak onaj za navijače najvažniji, protiv "večitog" rivala.

Situacija se pet kola pre kraja takmičenja čini daleko povoljnijom nego što je bila pre dolaska Aleksandra Džikića na klupu trofejnog kluba.


Čim se Džikić pojavio u pres sali posle trijumfa nad Zvezdom, dobio je veliki aplauz od strane "prijatelja kluba".

"Plaćeni navijači", u svom stilu je reagovao popularni "Džile".

"Sa nama su Čedomir Vitkovac i gospodin Džikić", najavio je konferansije pobednike derbija, ali je trener Partizana imao primedbu: "A, je l' može i Čeda da bude gospodin?".

"Gospodin Vitkovac i gospodin Džikić", konferencija je mogla da počne.

"Naš problem je što treba da obezbedimo opstanak. Ta priča nije gotova, ni blizu. Ja sam rekao igračima da nema euforije. Jeste pobeđen veliki rival, ali šta smo uradili ako neke utakmice koje su nama važnije u smislu cilja ne odigramo kako treba?", rekao je Džikić.

Novinari su pitali trenera o zalaganju i energiji.

"Nema dileme da su oni daleko talentovaniji tim. Mi moramo mnogo da radimo da bismo izravnali njihove kvalitete sa onim što mi imamo. Oni su vrlo čvrsta ekipa, vrlo je teško igrati organizovani napad protiv njih. Nisam zadovoljan nekim delovima odbrane na niskom postu. Jasno je bilo da moramo da poboljšamo nešto energetski", rekao je Džikić.

Na novinarsko pitanje koliko će ekipi biti lakše posle tri uzastopne pobede i trijumfa nad ekipom koja igra Top 16 Evrolige, trener je kratko rekao: "Neće im uopšte biti lakše. Tek ću sad da ih jašem".

Sve vesti