Tajna "Lepih sela" - sastanak s Mladićem!

Autor:

Film "Lepa sela lepo gore" slavi jubilej - reditelj Srđan Dragojević i glavni glumac Dragan Bjelogrlić pričaju o sastanku s Ratkom Mladićem: "Šta je umetnici, us*ali ste se?!"

44
A- A A+

Na dvadesetogodišnjicu od snimanja filma "Lepa sela lepo gore" režiser Srđan Dragojević i glavni glumac Dragan Bjelogrlić u intervjuu "Nedeljniku" otkrivaju da su o scenariju filma razgovarali sa Ratkom Mladićem, s kojim su se sastali u jednom bunkeru.

"Zaustavljamo se ispred hangara. Uvode nas unutra. Spuštamo se liftom. Otvaraju se vrata i dočekuje nas Mladić s flašom rakije u rukama i kaže: 'Šta je umetnici, us*ali ste se?!", rekao je Srđan Dragojević.

Dragan Bjelogrlić se priseća svog susreta s haškim optuženikom.

"Primio nas je u jednom bunkeru i odmah rekao: 'Bjelogrliću, jesi li ti iz Gacka? Pa Gačani su svi kršni ljudi a ti si neki gatački patuljak'. Svi ovi njegovi oficiri prasnuše u smeh, a ja mu dobacim: 'Pa generale, nisi ni ti neki jablan' Nastade muk. Tišina koju prekida Mladić koji se nasmejao a za njim i svi ostali. Bili smo tri sata kod njega, i to na sedam spratova ispod zemlje. Rakija, meze, ćevapi... Pitam ga: 'Jeste li čitali scenario?

Čitao sam... Ali šta će vam ovi četnici u tunelu? Gde ovde ima četnika?"

Filmska ekipa s Dragojevićem na čelu je zbog priprema filma i neophodne vojne podrške išla i na Pale na pregovore s Radovanom Karadžićem.

Podsetite se :

Izvor: YouTube

 Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti