Srpski klubovi napuštaju jadransku ligu?

Autor:

"Nećemo dozvoliti Hrvatima da se igraju sa nama, jer mnogo toga nisu ispoštovali", kaže prvi čovek crveno-belih, Viktor Jelenić.

32
A- A A+
Navijači Crvene zvezde na Plivalištu "Tašmajdan". Foto: MN Press Navijači Crvene zvezde na Plivalištu "Tašmajdan".

  Srpski klubovi napuštaju ragionalnu jadransku ligu?

"Večernje novosti" pišu da će biti održan hitan sastanak sprskih klubova i Vaterpolo saveza Srbije posle odluke rukovodstva Triglav lige da Crvenoj zvezdi oduzme šest bodova i kazni je 5.000 evra.

Crveno-beli su kažnjeni jer su u utakmici sa Radničkim u Kragujevcu nastupili sa Filipom Kljajevićem, Draganom Draškovićem i Srđanom Aksentijevićem, kojima Upravni odbor Triglav vaterpolo lige nije odobrio pravo nastupa, jer su na početku sezone igrali za gruzijsku Lokomotivu, koja je ispala u prvom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crnogorski i hrvatski mediji najavljuju i moguće istupanje srpskih klubova iz takmičenja.

Naši klubovi i VSS smatraju da su bili poštovani propisi LEN, da igrači imaju pravo da igraju za Zvezdu, a na današnjem sastanku usaglasiće se i zvanični stav prema Triglav ligi. Inače, Kragujevčani se nisu žalili na nastup trojice igrača, uprkos porazu od 5:8. Međutim, posle intervencije Takmičarske komisije Triglav lige, Radničkom je upisana pobeda od 5:0.

U Triglav ligi, za sezonu 2015/16, nastupaju Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Radnički. Tu su još Jug, Primorje, Jadran, Mladost, Mornar i POŠK.

Zvezda je i u nedelju, u Novom Sadu, igtrala protiv Vojvodine u istom sastavu.

Predsednik Triglav lige, Milivoj Babić, potpisao je 31. decemgra odluku da se Zvezdi uskrati pravo na registraciju trojice novih igrača, a 15. januara na sastanku Upravnog odbora lige odbijena je žalba Beograđana glasovima većine prisutnih. Isti stav ponovljen je i u subotu na novom sastanku, tako da su sada na potezu srpski klubovi.

"Mogu da nam oduzmu koliko hoće bodova i da nas novčano kažnjavaju, ali mi smo sve radili po propisima. Uostalom, kakvu korist imamo od regionalne lige, kada sve finansiraju klubovi i kada ne postoji prohodnost u evropska takmičenja? Nećemo dozvoliti Hrvatima da se igraju sa nama, jer mnogo toga nisu ispoštovali", poručuje predsednik VK Crvena zvezda, Viktor Jelenić.

Sve vesti