mondo.rs

Glumci protiv koncerta Marije Šerifović!

Autor:

Evrovizijska pobednica zakazala koncert u Narodnom pozorištu, što pojedini glumci smatraju za "degradaciju kulturnih ustanova"

34
A- A A+

  Pevačica Marija Šerifović održaće koncert 25. marta u Narodnom pozorištu u Beogradu, što je izazvalo negativne komentare pojedinih glumaca, koji smatraju da "ne bi trebalo da peva u teatru, jer je to degradacija kulturnih ustanova".

"Narodno pozorište nije mesto za njen nasup zbog muzike koju izvodi. Ne sećam se da je u nacionalnom teatru pevao neki izvođač popularne muzike. Ne znam zašto je tu odabrala da drži koncert. Drugo mesto bi bilo primerenije. Marija bi mogla da napuni Sava centar ili Dom sindikata više puta. Obožavam kako ona peva i poznajem celu njenu porodicu. Nije to krivica ni pozorišta nego način da se kroz izdavanje prostora nešto i zaradi", rekla je glumica Gorica Popović "Kuriru".

Slično misle i Žarko Stepanov, glumac koji je na društvenim mrežama napisao: "Umetničko veče Marije Šerifović. Biće sutra 'hoćeš da gledamo Obično veče Laneta Gutovića ili umetničko veče Marije Šerifović u Narodnom? Ne znam, možda je ovo drugo umetničkije", ali i Pavle Jerenić.

Dobitnik nagrade "Petar Branićević" je na društvenim mrežama napisao "Blam, blam, blam! Stop degradaciji i retardaciji kulturnih ustanova. Stop eksploataciji i eksploatatorima", napisao je Jerinić.

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić smatra da je koncert Marije Šerifović samo prilika da kuća dobro zaradi.

Da li će JK pevati s njom?

Mnogi glumci se pribojavaju da će Mariji na koncertu u Narodnom pozorištu gošća biti koleginica iz žirija Granda Jelena Karleuša. Pevačica je već nastupila uz Mariju na njenom koncertu u Banjaluci, a kako je Marija najavila, i u Zetri u Sarajevu će s njom na bini stajati neko iz žirija Zvezdi Granda, pa se smatra da će JK nastupati na celoj turneji evrovizijske pobednice

"Dragana Mirković i Đorđe Balašević su držali koncerte u Narodnom pozorištu. Ovde je sniman i rijaliti sa našim ministrom kulture u glavnoj ulozi i niko se nije bunio. Ovakvo pitanje se nigde u svetu ne postavlja. Imamo sale i gurnuti smo na tržište, a pažljivo razmišljamo. Ovo je probni balon, da ispitamo mišljenje javnosti. Na njen koncert dolaze ljudi koji ne idu u pozorište, a ovo će biti prilika da vide lepote naše kuće i da se neko možda vrati. Mi ćemo zaraditi pola miliona dinara", rekao je Savić.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti