Obriši Fejs i Messenger s telefona, pa uradi ovo

Autor:

Ako već Facebook i Messenger toliko "srču" bateriju i rešili ste da ih obrišete telefona, kako ćete biti u kontaktu sa prijateljima na tim mrežama - ovako!

28
A- A A+

Na testu u praksi je dokazano da Facebook i Messenger aplikacije na Androidu skraćuju autonomiju baterije za oko 20 odsto, jer stalno "burgijaju" u pozadini, a utiču i na rad uređaja, čineći ga i do 15 odsto sporijim. Savet tima koji je vršio ispitivanja i sajta PhoneArena bio je da izbrišemo Facebook i Messenger i "oslobodimo" svoj telefon.

Ali, ako izbrišemo aplikacije - šta dalje...

Nema puno opcija, ali dve nam padaju na pamet i obe smo saznali od naših korisnika u komentarima, koji kažu da su proverene i da rade.

Facebook Lite

Prva je da instalirate Facebook Lite, koji troši manje resursa telefona i koji još uvek ima Messenger integrisan u aplikaciji, kao što je nekad Facebook. Umesto dve imaćete jednu aplikaciju koja radi brže i bolje, ali sa starim dizajnom i bez nekih (mnogih) današnjih opcija.

Chrome obaveštenja

Druga opcija je da koristite Chrome pregledač na svom Androidu, sa omogućenim instant obaveštenjima sa Facebook-a. Da biste to omogućili uključite se na Facebook sajt preko veba i kliknite na trouglić gore desno, odakle produžite u Settings. U levom delu prozora su Notifications, kliknite na njih i dalje kliknite na Mobile. Sledi još jedna klik, ovog puta na Edit s desne strane. Unutar tog podmenija svih pet ili više polja potvrdite sa Turn On nakon čega će oni nestati sa liste. 

A ako ne mogu da obrišem ove aplikacije iz telefona?

Ako su Facebook i Messenger sistemske aplikacije i ne mogu biti obrisane - isključite ih. Krenite od Settings, pa Applications, nađite Facebook i Messenger, uđite u svaku i kliknite na Force Stop. Takođe, obrišite i podatke koje su aplikacije napravile. Ako se nakon gašenja telefona aplikacije opet aktiviraju - uradite isto.

Ako bude problema - pogledajte detalje!

Nakon toga za odabrane aktivnosti koje se dogode na Facebook-u Chrome će vam slati obaveštenja kratko na displeju i nakon toga ta obaveštenja biće smeštena u padajući meni, što znači da ih nećete prevideti

Ako znate još neku alternativu za korišćenje Facebook-a i Messenger-a bez aplikacija na Androidu - komentari su vaši, jedva čekamo da ih čujemo!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook-u,Twitter-uiInstagram-u.

Sve vesti