SRNA

Karfur "izradio" Makedonce, pobegao uz dugove

Autor:

Hipermarket poznatog francuskog trgovinskog lanca Karfur u Skoplju je zatvoren, a makedonskim firmama koje su gu snadbevale ostao je dužan za isporučenu robu.

2
A- A A+

Prema informaciji Televizije Telma, dug koji Karfur mesecima nije isplaćivao možda je dostigao i 10 miliona evra.

To je bio razlog da Privredna komora Makedonije u ime više od 50 domaćih firmi, kojima lanac hipermarketa duguje, zatraži od makedonske vlade da se uključi u problem rešavanja tog duga.

Firme koje imaju potraživanja od CMB Balkans Skoplje, nosioca franšize Karfur u Makedoniji, održali su pre nekoliko dana sastanak na kojem su odlučile da o tom dugu informišu vladu i da zatraže da se u taj slučaj uključi i finansijska policija, Uprava za javne prihode i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Hipemarket Karfur u Skoplju zatvoren je u četvrtak. Proteklih meseci kupci su mogli da vide skoro prazne rafove sa samo nekoliko proizvoda, a veći deo kasa je bio zatvoren. Posle novogodišnjih i božičnih praznika, zaposleni su poslali pismo medijima u kojem navode da im nisu isplaćene plate.

Karfur u skopskom Siti molu se prostirao na 4.650 kvadratnih metara i bio je među najvećima u Makedoniji.

Počeo je da radi pre tri i po godine i bio je jedan od najposećenijih marketa. Rafovi su bili puni najrazličitije robe makedonskih i stranih bendova, a Karfur je nudio pristupačne cene, uz svakodnevne akcijske ponude i popuste. ;

Na početku je postao popularan po niskim cenama toalet papira koji su građani kupovali u velikim količinama.

Povezano

Sve vesti