Zašto je važno kupiti ove balone...

Autor:

Ako želite da podržite decu obolelu od karcinoma, dođite 15. februara, na glavni trg u gradu u kojem živite i kupite balone.

3
A- A A+

  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje u preko 20 gradova u Srbiji, dobrotvorni događaj 15. februara.

Tada će u Beogradu na Trgu Republike uz podršku beogradskih bubnjara tačno u 13 časova ka nebu biti puštene stotine balona.

Time će simbolično biti poslata poruka podrške svim mališanima koji se leče od raka u Srbiji, a građani će na Trgu Republike imati priliku da kupovinom balona ili promotivnih artikala daju svoj doprinos izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Na Trgu će biti postavljeni i posebni foto ramovi sa velikim zelenim rukavicama u kojima će posetioci moći da se slikaju i podele fografije na svojim društvenim mrežama.

Osim u Beogradu, tog dana, simbolično će baloni biti pušteni u preko 20 gradova: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Smederevu, Čačku, Ivanjici, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi, Smederevskoj Palanci, Leskovcu, Bačkoj Palanci, Požarevcu, Valjevu, Novom Pazaru, Vranju, Aleksincu, Pirotu i na Ubu.

Humanitarni skup je deo kampanje "I ja se borim", čiji je cilj podizanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece: Kako prepoznati na vreme, kako se boriti i kako i na koji način svako od nas može učestvovati u stvaranju široke mreže solidarnosti u cilju pomoći i podrške obolelim mališanima i njihovim porodicama.

Sve vesti