Beograd: Penzioneru s računa nestalo 400.000 evra

Autor:

Penzioner iz Beograda prijavio je policiji da mu je s računa iz jedne banke u Beogradu nestalo oko 50 miliona dinara!

87
A- A A+

Policija još pokušava da razotkrije prevaranta koji je najverovatnije novac podigao bez saglasnosti oštećenog čoveka.

Kako piše "Alo", ova velika bankarska prevara verovatno je smišljena još pre pet godina, kada je oštećeni Beograđanin otišao u jednu banku u Beogradu i stavio na štednju 400.000 evra. Kada je pre nekoliko dana došao da proveri koliko mu je "narasla" štednja, ostao je u šoku. U banci su mu rekli da na računu ima - nula dinara!

"U prostorije beogradske policije pre nekoliko dana ušao je čovek koji je bio izbezumljen. Ispričao je da je u banci oročio ogromnu sumu novca. U nameri da vidi koliko mu je trenutno stanje, oštećeni je otišao u filijalu u Beogradu. Međutim, službenica mu je rekla da na računu nema novca. Čovek je pokušavao da objasni da se radi o nekoliko stotina hiljada evra, ali na kraju je morao da izađe iz banke praznih džepova jer su ga uputili da ukoliko sumnja da je pokraden slučaj prijavi policiji", objašnjava sagovornik lista  blizak istrazi.

Nesrećni čovek je inspektorima dao izjavu, u kojoj je naveo da je izabrao jednu banku koja je davala dobru kamatu. Mislio je da nema potrebe da proverava račun jer ni u najgorim snovima nije mogao da posumnja da će mu nestati štedni ulog.

"Umesto sreće, oštećeni zamalo nije umro od stresa. Pričao je da je krvavo stekao novac ", objašnjava  sagovornik i dodaje da nije mogao da kaže na koga sumnja jer nikome nije dao ovlašćenje.

"Oštećeni je tvrdio da niko od njegovih najbližih nije znao o kojoj količini novca je reč ", pojašnjava izvor lista.
Sve vesti