mondo.rs

Odsednite u Van Gogovoj "Sobi"

Autor:

Na Institutu umetnosi u Čikagu sada je moguće ući u sobu identičnu onoj kakvu je prikazao Van Gog na čuvenoj slici "Spavaća soba" (The Bedroom).

1
A- A A+

Naime, na ovom Institutu napravljena je replika njegove slike, u prirodnoj veličini, a sadrži apsolutno sve detalje koje je čuveni slikao prikazao: na zidovima se vide pokreti četkice, izlizane zelene daske na podu, a nameštaj je takođe baš kao na slici.

Pomenutu sobu je moguće iznajmiti, po ceni od deset dolara za noć.

Inače, Vinsent Van Gog je na pomenutoj slici naslikao svoju sobu u Arlesu, Francuska. Ta prostorija ga je inspirisala da u periodu od 1888. do 1889. godine izradi tri takve slike, ali je prva oštećena nakon završetka. Drugu i treću sliku je naslikao kako bi sačuvao originalnu uništenu - jedna je nastala tokom njegovog boravka u psihijatrijskoj bolnici, druga je bila poklon za njegovu majku i sestru.

U svakom slučaju, oni koji odsednu u ovoj sobi, sasvim sigurno će imati osećaj kao da "putuju" kroz vreme. Soba koju je moguće iznajmiti smeštena je izvan kampusa muzeja Instituta umetnosti u Čikagu, a inače je deo većeg stana.

Slobodni termini za rezervaciju mogu se pratiti na Facebook stranici Instituta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti