"Ameri" pobedili "Svet", Jokić odličan

Autor:

Ako je suditi po jutru, čeka nas izuzetno zabavan "Ol-star" vikend. Veliki broj poena u duelu "rukija" i "sofmora". Zek Lavin MVP, Nikola Jokić odličan.

Utakmica "rukija" i "sofmora", koji su podeljeni u tim Amerikanaca i "ostalih nacionalnosti", na takav način se igra tek drugu godinu zaredom, ali je ove ostavila odličan utisak. Veliki broj poena, atraktivnih poteza, zakucavanja, ali i "statment" utakmica pojedinih mladića.

Čak trojica košarkaša je meč završilo sa tačno 30 poena, dok je jednom nedostajao još samo jedan poen da prebaci tu "magičnu cifru"...

TIM SAD - TIM SVET 157:154 (88:79)

Zek Lavin je predvodio "Amerikance" do pobede sa 30 poena, za šta je na kraju i nagrađen titulom MVP, pa je još jednom pokazao da obožava da igra na Ol-star vikendu. I prošle godine je imao izuzetnu partiju protiv "Sveta", ali je osvojio i takmičenje u zakucavanju...

Da li se istorija ponavlja?

Kada je u pitanju tim "Sveta" oni su imali nekoliko vrlo raspoloženih igrača. Plejmejker Denvera iz Konga Emanuel Mudijej i letonska senzacija iz Niksa Kristaps Porzingis postigli su po 30 poena, dok je prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta Endrjuu Vigins postigao poen manje pred nominalno domaćom publikom.

Nikola Jokić je meč počeo kao starter (šesta minutaža) i ostavio odličan utisak.

Za skoro 17 minuta na parketu on je upisao 12 poena (6-10 za 2), uhvatio osam ofanzivnih skokova, ali upisao i 4 asistencije. Odličan je bio i Mario Hezonja sa 19 poena, 10 skokova i 7 asistencija.

Kada je u pitanju tim Amerikanaca, samo se Elfrid Pejton nije upisao, a Džordan Klarkson je upisao 25 poena, Devin Buker 23, Danđelo Rasel 22, dok se možda više očekivalo od "ruki" centara Karla Entonija-Taunsa (18 poena) i Džahila Okafora (13).

Izvor: YouTube

Sve vesti