Beogradski "pakt": SVI za Infantina!

Autor:

U Hotelu "Metropol" održan je sastanak 13 evropskih nacionalnih saveza i UEFA, na kojem su se prisutni pridružili Fudbalskom savezu Srbije i podršci Đaniju Infantinu da postane predsednik FIFA.

Beogradski "pakt": SVI za Infantina! Foto: MN Press

Beogradski "pakt" – SVI za Đanija Infantina!

Bivši generalni sekretar FSS, sada visoki funkcioner UEFA, Zoran Laković, u intervjuu datom našem Savezu u petak, otkrio je da se FSS nalazi u grupi od pet evropskih nacionalnih saveza koji su otvoreno stali uz Infantina.

Od danas, taj broj je značajno veći!

Naša "Kuća fudbala" organizovala je Regionalni sastanak 13 evropskih nacionalnih saveza, uz aktivno učešće predstavnika UEFA, posle čega je izdato zajedničko saopštenje, a dominira stav da će – do daljeg – svi učesnici sastanka biti uz kandidaturu aktuelnog generalnog sekretara UEFA, Infantina, koji se bori da postane predsednik FIFA.

U radu sednice učestvovao je i sam Infantino.

Saopštenje za javnost prenosimo u celosti:

U hotelu "Metropol" u Beogradu danas je održan novi u nizu Regionalni sastanak, a kome su prisustvovali predstavnici 13 evropskih nacionalnih saveza i visoki zvaničnici Evropske fudbalske unije (UEFA). Ovaj put, domaćin sastanka je bio Fudbalski savez Srbije i njegov predsednik Tomislav Karadžić, koji je predsedavao skupom.

Današnjem sastanku su prisustvovale visoke delegacije sledećih nacionalnih fudbalskih saveza - Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Srbije, kao i Rusije i Turske.

tomislav karadžić đani infantino Foto: MN PressTakođe, aktivno učešće na sastanku su uzeli i najviši zvaničnici UEFA, predvođeni prvim potpredsednikom UEFA Anhelom Marijom Viljarom, generalnim sekretarom Đanijem Infantinom i zamenikom generalnog sekretara Teodorom Teodoridisom. Takođe, prisutni su bili i direktor UEFA Odeljenja za takmičenja Đorđo Marketi, šef UEFA Odeljenja za integritet takmičenja Urs Kluser i menadžer UEFA Odeljenja za marketing Noel Muni.

Prisutni su analizirali sva važna pitanja koja prethode održavanju dve važne sednice - Vanrednog kongresa UEFA (Cirih, 25. gebruara) i Vanrednog kongresa FIFA (Cirih, 26. februara). Poznato je da će na sednici Vanrednog kongresa FIFA biti izabran novi predsednik Svetske fudbalske federacije, a sa današnje sednice upućena je jednoglasna i jedinstvena podrška prisutnih predsednika nacionalnih saveza Đaniju Infantinu u njegovoj kandidaturi za predsednika FIFA.

Uverenje je da je reč o najboljem kandidatu za mesto lidera svetske fudbalske porodice.

Bilo je reči i o aktuelnoj situaciji u UEFA i pripremnim radnjama za naredne značajne sastanke ove organizacije. Naredna Redovna sednica Kongresa UEFA, 40. po redu, biće održana 3. maja u Budimpešti.

Tokom sastanka, održane su i tri prezentacije od strane predstavnika UEFA, na teme uvođenja eventualnih novina u okviru takmičenja mlađih kategorija, dodatne zaštite integriteta takmičenja i marketinga.

Datum i mesto održavanja narednog sastanka biće uskoro saopšteni, navodi FSS.


Sve vesti