Aksentijević: Jedan poraz ne može da slomi Srbe!

Autor:

Golman naše futsal reprezentacije preuzeo odgovornost za poraz u meču za bronzu.

6
A- A A+
miodrag aksentijević, miodrag aksentijevic Foto: MN Press

Golman futsal reprezentacije Srbije Miodrag Aksentijević ocenio je da je četvrto mesto na prvenstvu Evrope veliki uspeh, ali dodao da snosi deo krivice za poraz od Kazahstana u utakmici za bronzu (2:5).

"Ispunjen je jedan san, ali se odmah rodio drugi. Malo su mediji i nacija krivci, možda i mi, jer smo poverovali da smo bolji nego što jesmo. Stvarali smo čuda na turniru, mislio sam da je polufinale uspeh, ali kada igrate za medalju ne možete da kažete 'neću da se penjem na postolje, već ću da gledam tri ekipe kako slave'. Želeli smo bronzu, ali nismo uspeli", rekao je Aksentijević, koji je jedini izašao pred novinare posle meča za bronzu, dok su njegovi saigrači otišli nešto ranije na finale između Španije i Rusije.

 Sjajni golman preuzeo je odogovornost za poraz, priznavši da je mogao bolje da reaguje kod prva dva primljena gola.

"Da smo prvi dali gol možda bi bilo drugačije, imali smo prilike. Gol koji sam primio bila je loša reakcija, desilo se tako, čovek mora da bude iskren, a ne samo da se hvali pobedama. Snosim odgovornost za dva gola, ali više od ovoga nisam mogao. Dao sam maksimum, uložio celog sebe, ali ljudska osobina je da se čovek troši, bez obzira na želju i srce", iskren je bio Aksentijević.

On je dodao da je dao i da je umor učinio svoje.

"Nisam pružio više, niti sam mogao više. Ponosan sam šta smo sve uradili, upisali smo plasman na Evropsko prvenstvo, polufinale... Bio bih srećan da neki novi klinci osvoje zlato", naveo je on.

Kao jedan od najiskusnijih, 32-godišnji Aksentijević je ponudio da, ukoliko ima prava zamena, dobije naslednika među stativama.

"Bio bih presrećan da se jave mladi momci, preuzmu odgovornost i budu nosioci. Ako budem u reprezentaciji daću sve od sebe da pomognem. Jedna utakmica ne znači da li si loš ili odličan golman, tako da se okrećemo izazovima. Ako novi momci mogu da iznesu meč biću im najveća podrška".

Plasman na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji u septembru ove godine bio bi kruna njegove reprezentativne karijere, navodi Aksentijević. Za ispunjeje tog cilja potrebno je da Srbija eliminiše Portugal u baražu.

"Srbi nisu poznati po tome da se slome posle poraza. Moramo da se dignemo i budemo Feniks ekipa. To bi možda bila kruna karijere jer posle toga ne bih imao nekih stvari koje bih želeo da ostvarim", zaključio je Aksentijević.

Sve vesti