Nataša Petrović

Mališani, ne dajte se, svi su uz vas!

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka, na Trgu Republike u Beogradu pušteno je na stotine balona u znak podrške mališanima obolelim od raka.

Mališani, ne dajte se, svi su uz vas! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Na Trgu Republike skupilo se dosta građana koji su došli da podrže ovaj događaj i da kupovinom balona ili promotivnih proizvoda daju doprinos za izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Svake nedelje jedno dete umre od raka

Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno dete izgubi bitku sa kancerom, pokazuju podaci NURDOR-a.

Dok su se mališani sa roditeljima igrali balonima, čekajući 13 časova kada je zakazano puštanje balona ka nebu, sve prisutne iznenadio je pljusak. Pomislili smo da će to, nažalost, obeshrabriti prisutne, ali svi su sačekali kraj "provale oblaka".

"Žao mi je što nam kiša na ovaj način otežava, ali drago mi je što vidim da svi strpljivo čekaju kraj pljuska. Iznenađena sam koliko građana je doniralo novac, to je zaista za pohvalu," rekla je za MONDO jedna od volonterki.

Dok je ispred spomenika Knezu Mihailu na Trgu poznati bubnjar Dragoljub Đuričić uz podršku beogradskih bubnjara zabavljao radoznale mališane, počelo je odbrojavanje uglas: deset, devet, osam, sedam... tri, dva, jedan! U tom trenutku, desetine okupljenih građana istovremeno su pustili balone u nebo.

Izvor: YouTube

Time je simbolično poslata poruka podrške svoj deci koja vode svoju životnu bitku, a nama ostaje samo da kažemo: Mališani, ne dajte se, svi su uz vas!

Izvor: YouTube

Osim u Beogradu, ovakav događaj organizovan je u više od 20 gradova: u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Smederevu, Čačku, Ivanjici, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi, Smederevskoj Palanci, Leskovcu, Bačkoj Palanci, Požarevcu, Valjevu, Novom Pazaru, Vranju, Aleksincu, Pirotu i na Ubu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti