Prave moćne telefone, a sad i kompjutere!

Autor:

Do sada je bio jedan od Android perjanica, a uskoro ćemo ga videti i kao proizvođača hibridnih laptop kompjutera!

0
A- A A+
Huawei MateBook stiže? Foto: Huawei/MONDO portal. Huawei MateBook stiže?

Prvi MateBook trebalo bi da bude predstavljen već 21. februara u Barseloni, u sklopu MWC sajma, za koji je Huawei već zakazao veliku premijeru u 14 sati na Monžuiku. Huawei već neko vreme dovodi se u vezu sa Windows uređajima, pa iako su nam na IFA sajmu u Berlinu (septembar 2015) rekli da više neće praviti Windows 10 telefone, to ne znači da neće računare. Tako nešto potvrdili su nam tokom MONDO posete Kini i Huawei centrali, kad smo saznali da "Huawei razmatra više vrsta hibridnih Windows 10 uređaja". Više o tome:

MONDO: Da li vaša strategija za napredak na tržištu podrazumeva i proizvodnju kompjutera, kako smo nedavno mogli da čitamo na internetu?

Kevin Ho: “Ne mogu da pričam konkretno o tome, ali dosadašnja strategija o najvećem Huawei uređaju (10 inča) se menja i razmišljamo o većim dijagonalama ekrana, ali u „ped“ domenu. Ne bih to baš nazvao laptop uređajem“.

Pre intervjua sa Kevinom Hoom, direktorom sektora mobilne telefonije, razgovarali smo i sa Jangom Žirongom, koji vodi odeljenje kućnih uređaja i Mobile Broadband-a, koji nam je rekao da je “u igri“ i Windows 10 tablet ili neki “hibridni“ uređaj, ali da se o tome još uvek razmišlja i da će proizvodnja zavisiti isključivo od korisnika, odnosno potrebe za Huawei Windows uređajem na tržištu.

Direktor #Huawei smartfon divizije Kevin Ho otkriva nam planove! Budite s nama! #Shanghai #KevinHo

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Izgleda da je situacija razmotrena i da je Huawei spreman da napravi prvi korak na zanimljivom tržištu - "2u1" i hibridni Windows 10 uređaji. MateBook imaće Stylus, odnosno olovku za pisanje po ekranu, odvojivu tastaturu kao i dijagonalu 12.9 inča, uz jak Intel procesor. Cena će ga svrstati u premijum segment, a svima nam ostaje još svega nekoliko dana da se strpimo i saznamo da li će uređaj biti predstavljen i o čemu se tačno radi.

MobIT će biti uživo na premijeri, zato nas pratite!

Čekamo vaša pitanja ispod i na Facebook-u, Twitter-u i Instagram-u.

Sve vesti