• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF ponosan na rezultate Srbije

Izvor MONDO/Agencije

Šef delegacije MMF Džejms Ruf izjavio je da su pozitivne ocene koje je Srbija dobila od svih međunarodnih finansijskih institucija veoma ohrabrujuće, da je pozitivan pomak vidljiv i da program napreduje u smeru uspešne realizacije.

Ruf je na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ocenio da predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji ne bi trebalo da se odraze na nastavak reformi.

On je dodao da su smanjenje javnog duga, racionalizacija i strukturne reforme najvažniji izazovi i da u ovim oblastima očekuje još bolje rezultate u narednom periodu.

Premijer i delagacija MMF sastali su se povodom četvrte revizije aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije potpisala sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom.

U uvodnoj reči premijer Vučić je zahvalio delegaciji MMF na čestitkama za uspeh koji je postignut do ovog trenutka i rekao da je namera Srbije da uloži još mnogo rada kako bi ostala na dobrom putu.

Vučić je izrazio uverenje da će se, do sledećeg dolaska misije u Beograd, Vlada Srbije i on lično dodatno angažovati u cilju uspešne realizacije procesa racionalizacije javnog sektora.

Tema razgovora bila su i preduzeća u restruktuiranju, među kojima se najviše razgovaralo o Elektroprivredi Srbije, Železnicama, Srbijagasu i RTB Bor.

Vučić je istakao da je ponosan na rezultate u fiskalnom deficitu i dodao da će, i pored teških razgovora o preduzećima u državnom vlasništvu, kao i problemu privatizacije preostalih 10 preduzeća u restrukturiranju, sve obaveze Srbije biti ispunjene u dogovorenom roku uz njegovo lično angažovanje.

“Zadatak Srbije je da nastavi marljivo da radi u cilju povećanja bruto domaćeg proizvoda i stabilizacije javnog duga. Pored racionalizacije, privatizacija preduzeća biće naš glavni zadatak u narednom periodu", izjavio je premijer.

On je u ime Vlade Srbije zahvalio svim članovima delegacije MMF koji učestvuju u kreiranju bolje i uspešne Srbije.

Predsednik Vlade je izrazio očekivanja da će Srbija, uz pomoć stručnih saveta članova misije MMF, ostvariti pozitivne rezultate četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti.

Komentari 294

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hedona

Zadatak Srbije je da nastavi marljivo da radi u cilju povećanja bruto domaćeg proizvoda i stabilizacije javnog duga. Pored racionalizacije, privatizacija preduzeća biće naš glavni zadatak u narednom periodu. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Vreme je da se greške sve isprave.

JAGODA

Sve je to lepo kada se i MMF smeši a nama je da počne dizanje plata i penzija i d a vidimo na svom džepu boljitak.

Jela

Samo da ovako i nastavimo!

special image