MMF ponosan na rezultate Srbije

Šef delegacije MMF Džejms Ruf izjavio je da su pozitivne ocene koje je Srbija dobila od svih međunarodnih finansijskih institucija veoma ohrabrujuće, da je pozitivan pomak vidljiv i da program napreduje u smeru uspešne realizacije.

294
A- A A+

Ruf je na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ocenio da predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji ne bi trebalo da se odraze na nastavak reformi.

On je dodao da su smanjenje javnog duga, racionalizacija i strukturne reforme najvažniji izazovi i da u ovim oblastima očekuje još bolje rezultate u narednom periodu.

Premijer i delagacija MMF sastali su se povodom četvrte revizije aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije potpisala sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom.

U uvodnoj reči premijer Vučić je zahvalio delegaciji MMF na čestitkama za uspeh koji je postignut do ovog trenutka i rekao da je namera Srbije da uloži još mnogo rada kako bi ostala na dobrom putu.

Vučić je izrazio uverenje da će se, do sledećeg dolaska misije u Beograd, Vlada Srbije i on lično dodatno angažovati u cilju uspešne realizacije procesa racionalizacije javnog sektora.

Tema razgovora bila su i preduzeća u restruktuiranju, među kojima se najviše razgovaralo o Elektroprivredi Srbije, Železnicama, Srbijagasu i RTB Bor.

Vučić je istakao da je ponosan na rezultate u fiskalnom deficitu i dodao da će, i pored teških razgovora o preduzećima u državnom vlasništvu, kao i problemu privatizacije preostalih 10 preduzeća u restrukturiranju, sve obaveze Srbije biti ispunjene u dogovorenom roku uz njegovo lično angažovanje.

“Zadatak Srbije je da nastavi marljivo da radi u cilju povećanja bruto domaćeg proizvoda i stabilizacije javnog duga. Pored racionalizacije, privatizacija preduzeća biće naš glavni zadatak u narednom periodu", izjavio je premijer.

On je u ime Vlade Srbije zahvalio svim članovima delegacije MMF koji učestvuju u kreiranju bolje i uspešne Srbije.

Predsednik Vlade je izrazio očekivanja da će Srbija, uz pomoć stručnih saveta članova misije MMF, ostvariti pozitivne rezultate četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti.

Sve vesti