Aleksandra Petrovski

Koncertni performans - cepanje žute štampe

Osim razmene odlične energije hrvatska grupa Hladno pivo je sa beogradskom publikom tokom koncerta razmenila i "poklone". Komadiće žute štampe, crveni brus, trzalice za gitaru, krompir...

8
A- A A+
hladno pivo, koncert, rok, pank Foto: Mondo/ Goran Sivački


Hladno pivo zakazalo je koncert u Hali sportova, međutim ona je u međuvremenu promenila ime, a ko je čovek u čiju čast se to dogodilo znao je samo jedan član benda. Ipak, kažu da je ta dvorana baš po njihovoj meri, jer sumnjaju da bi uspeli da napune Beogradsku arenu, a i ne vole prostore čiji je kapacitet veći od 10.000 ljudi.

Znamo šta je novo na Novom Beogradu, a u odnosu na pre četiri godine, kada su Mile, Zoki, Suba, Deda i Šoki nastupali u ovoj istoj dvorani, Hladno pivo je bogatije za 15 pesama. Upravo u okviru regionalne turneje "Dani zatvorenih vrata", povodom novog albuma, jedan od najpopularnijih regionalnih bendova pripredio je u petak uveče odličan koncert u Beogradu. Prva pesma bila sa novog albuma - "Žena".

Nakon tri uvodne numere frontmen Mile Kekin je pozdravio publiku opisujući ovaj koncert kao "lečenje od ovog suludog vremena, političara i ovih medija koji zatupljuju". Uz zvuke "Svijeta glamura" iscepao je jedan domaći "žuti" nedeljnik i komadiće papira bacio u publiku.

Usledili su "Jednim osmijehom", "Pravo ja", "Lijepa reč", "Dobri prijatelji"... a zatim je Kekin najavio jednu optimističnu pesmu "Dan oslobođenja":

"Dame i gospodo, ako se nastavi trend za narednih 200 godina u refionu neće ostati niko".

Pre nego što su otpevali još jednu numeru sa novog albuma "Mojoj majici", Mile je "preslišao" publiku ko kakve majice nosi. Kako je neko u prvim redovima imao majicu Goblina, Hladno pivo je na opšte oduševljenje zapevalo hit svojih kolega iz Šapca - "Ima nas".

"Najlepša stvar u ovom poslu je što upoznaješ mnogo ljudi", konstatovao je Mile Kekin, pa onda zapevao nešto ljubavno. On je stajao na ozvučenju tik ispred bine, a publika je horski pevala.

Na binu doleteli brus i krompir

Kada je već prošao 100. minut koncerta momci su sišli sa scene i po povratku zapevali "Pitala si me", "Samo za taj osjećaj"... U tim trenucima doleteo je na binu crveni brus, što je nasmejalo članove hrvatskog sastava i trijumfalno su postavili grudnjak na bubnjeve.

Za drugi bis ostavili su neke od njihovih najvoljenijih pesama: "Kirbaj i Kotlovina", "Konobar", "Zimmer frei", a već na "Nije sve tako sivo" Mile je skočio direktno pred publiku i počeo da se pozdravlja sa obožavateljima iz prvog reda. Kada se vratio na binu podsticao je publiku da što glasnije otpeva refren i potom rekao da je to "takozvana grupna ejakulacija".

Bio je to definitivno kraj koncerta. Članovi benda bacili su u publiku kao poklon bubnjarske palice i trzalice za gitaru. Za uzvrat na scenu je doleteo dupli krompir, što je Kekina oduševilo. Momci su se zagrlili i poklonili, a publika je skandirala kao na sportskoj utakmici.

Izvor: MONDO

I nakon što su muzičari otišli sa bine i svetla upaljena. Nisu pevali svoj veliki hit "Bubašvabe", mada kažu da poslednjih godina njega izvode jedino kada im ne dozvoljavaju da siđu s bine.

Ali najavili su da će do kraja godine biti još prilika da ih uživo čuju obožavatelji iz Srbije, jer uskoro nastupaju u Nišu, Užicu, na Zlatiboru...

Tagovi:

Povezano

Sve vesti