Austrija migrantima: Niste dobrodošli, nema azila

Autor:

Austrija će pokrenuti reklamnu kampanju na autobusima, Facebooku i televizijskim stanicama u Kabulu kojom će poručiti Avganistancima da ne očekuju toplu dobrodošlicu i da ne traže azil.

5
A- A A+

Austrija se našla na udaru kritika Evropske komisije i organizacija za zaštitu ljudskih prava jer je ograničila dnevni priliv migranata.

"Savezna Vlada za ovu godinu ima gornju granicu za prijem 37.500 zahtjeva za azil. Kako bi došli do tog broja, neophodno je smanjiti priliv izbjeglica. Jedino pošteno je reći ljudima u njihovim zemljama o oštrim zakonima za azil u Austriji", rekla je austrijska ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lejtner.

Austrija će velikim crvenim slovima na reklamama poručivati Avganistancima da "nema azila u Austriji" iz ekonomskih razloga te da je Beč odredio ograničenja, da je povećan broj deportacija i da postoje striktni uslovi za spajanje porodica.

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će, na osnovu prošlogodišnjeg iskustva sa smanjenjem broja migranata sa Kosova, Austrija platiti postavljanje velikih postera u pet najvećih avganistanskih gradova te reklame na više od 1.000 internet stranica i u dnevnim novinama.

Povezano

Sve vesti