"Da sam znala da će biti slep, abortirala bih"

Autor:

Kejti Prajs priznala je u TV intervjuu da bi abortirala da je znala da će njen sin Harvi (13) imati teškoće u razvoju. Gledaoci su najpre bili šokirani, a sada je hvale na društvenim mrežama.

0
A- A A+

Kejti Prajs ima petoro dece i otkrila je da nikako nije bila spremna za to što je očekivalo kada je u stomaku nosila Harvija, a imala je 23 godine.

Harvi je njen trinaestogodišnji sin iz veze sa Dvajtom Jorkom, a dečak boluje od retkog gentskog poremećaja koji se naziva Prader-Vili sindrom (obolele osobe imaju smanjen mišićni tonus, kognitivne probleme), od autizma, hiperaktivnosti i slep je.

Ipak, bivša manekenka kaže da joj je drago što tada nije donela odluku da abortira, i da razmišlja o tome da usvoji još jedno dete sa teškoćama u razvoju.

"Bila sam mlada kada sam zatrudnela i priznajem - da sam tada znala da će biti slep, koliko god to okrutno zvučalo, verovatno bih abortirala", rekla je Prajsova u emisiji Loose Women.

Kejti objašnjava da bi takva njena odluka bila zasnovana na strahu od nepoznatog, naročito jer je tada bila jako mlada.

Sada joj je drago što nije abortirala. "Sada pomislim - nema šanse. Kada bi mi sad rekli da ću roditi dete sa teškoćama u razvoju, sigurno bih ga zadržala. Razmišljam o tome da usvojim jedno takvo dete. Dok se ne nađete u takvoj situaciji, ne znate kako je".

Bivša manekenka kaže da prema roditeljima ili negovateljima dece sa teškoćama u razvoju oseća ogromno poštovanje. "Prema njima imam mnogo poštovanja jer znam kroz šta prolaze. Ja obožavam Harvija i nikada ne bih ništa promenila kod njega. Odgajanje deteta sa smetnjama u razvoju je izazov, ali je i nagrada. On je sjajna ličnost. Mislim da nikoga ne bi trebalo da bude sramota ako njegovo dete ima smetnje u razvoju", zaključila je Kejti.

Mnogi su, nakon njene izjave da bi abortirala, na društvenim mrežama požurili da je osude. "Da li je ona to upravo rekla da bi abortirala da je znala da će biti bolestan? On će biti oduševljen kada to čuje", jedan je od komentara.

Međutim, kada je završila svoju priču, veliki broj ljudi je pohvalio njenu hrabrost da o svemu otvoreno govori.

"Slušam Kejti Prajs kako govori o svom sinu Harviju. Veoma iskreno, veoma inspirativno. Ona je divna majka", pisali su. "Poštovanje za Kejti! Harvi verovatno ne shvata da ima bilo kakve smetnje u razvoju jer se pored tebe oseća taaaako voljeno".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti