• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećaćemo subvencije, ali seljak da gleda napred

Izvor mondo.rs

Premijer Aleksandar Vučič je istakao da je država spremna da poveća subvencije, ali ukoliko srpski seljak počne da razmišlja "snažnije prema budućnosti".

 Poljoprivredne subvencije - Vučić o subvencijama i srpskom seljaku Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da veruje da je politika subvencionisanja investitora jedina moguća politika.

On je objasnio da to znaju i neke druge zemlje i da se Srbija bori za investitore sa Makedonijom i Bugarskom.

Kada je reč o poljoprivredi Vučić je istakao da je država spremna da poveća subvencije, ali ukoliko srpski seljak počne da razmišlja "snažnije prema budućnosti".

"Mlekari su zadovoljni, ratari nisu. Popravićemo to, ali hajde da ne zavisimo od suše sledeće godine. Razmišljate o mašinama za navodnjavanje. Daćemo, ne kredite, već direktne pare", rekao je Vučić i konstatovao da takvog razmišljanja nema.

Na kritike da subvencije u poljoprivredi za domaće proizvođače kasne, dok se strancima daju za otvaranje radnih mesta, Vučić je poručio da su subvencije kasnile, ali da su isplaćene oko 29. januara i da će za proleću setvu biti isplaćene na vreme.

"Tačno je da su subvencije manje jer nam je namera da napravimo investicioni ambijent da ljudi investirju u poljoprivredu u budućnost", rekao je Vučić.

On je objasnio da je država spremna da plati 600.000 dinara, ako primera radi kombajn košta milion i po, država će pokloniti do 55 odsto ukupne vrednosti.

"Daćemo i ozbiljniji novac, ako ste spremni da investirate u poljoprivredu, a ne da živmo od toga tako što će tajkuni nakupcima, a nakupci tajkunima, pa da od 2.000- do 4.000 dinara da neko živi više. Od toga nikakve sreće nemamo", rekao je Vučić.

Komentari 144

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

biljana

Daj boze da povecate subvencije ali ako ih ukinete to ce biti pogubno za sve cak i mene sto drzim 40 krava ja cu onda da besim krave jer nemam onda da ih hranim niti cime da posejemo niti da pokosimo i pozanjemo jer mi od stoke i mleka zivimo!

Boban

@biljana Svi srpski seljaci su paraziti, nerade celu zimu nista i nikad im nije dosta , bezobrazluk.

pera

pa kakav je to kombajn buducnosti za 12 'iljada evra, Zmaj iz '74.

special image