Učenica Trgovačke škole se bori za život

Autor:

D. M. (16), koja je pala s prozora trećeg sprata srednje Trgovačke škole u Beogradu, na intenzivnoj je nezi Urgentnog centra. I dalje je u teškom stanju i životno je ugrožena.

2
A- A A+
Urgentni centar Foto: MONDO, Lana Stošić

Pod kojim okolnostima se ova nesreća dogodila, da li je 16-godišnjakinja u toku odmora slučajno pala sa prozora učionice ili je namerno skočila ni juče nije razjašnjeno, piše “Politika”.

Nastavnici i đaci pokušali su da detalje ovog incidenta saznaju jedni od drugih na početku druge smene. Raspitivali su se o zdravstvenom stanju D. M. i o tome šta je dovelo do ovog incidenta.

Kada se dogodila nesreća, pojavila se i informacija da su se roditelji đaka neposredno pre pada D. M. zatekli u školi jer je trebalo da bude održan roditeljski sastanak više odeljenja. Ali, roditelji su u školu došli posle nesreće, ubrzo posle poziva zaposlenih. To je, kako je objašnjeno, učinjeno kako bi mame i tate bili uz decu i pomogli im da se smire posle stresnog događaja.

Mogućnost da ju je neko gurnuo isključuje se jer u trenutku pada D. M. niko od njenih drugara iz razreda nije bio u njenoj blizini.

Neposredno pre nesrećnog događaja ona je, kako se moglo čuti u školi, bila ispred učionice i ništa u njenom ponašanju nije nagoveštavalo šta će se dogoditi.

"Nekoliko minuta pre nego što je počeo čas, iz razreda su istrčale tri devojčice plačući i vrišteći. Bile su toliko uzbuđene da su jedva uspele da objasne šta se dogodilo", ispričao je jedan od srednjoškolaca koji se zatekao u hodniku u vreme tragedije.

Neverica je vladala u školi i dan posle nesreće jer D. M., kako su rekli njeni drugari, kao prosečan đak nije imala ni problema u školi. Znaju je kao vedru i raspoloženu devojčicu. Kada je prošle godine N. S., takođe učenik ove škole, pokušao samoubistvo skočivši kroz prozor, D. M. je njegov postupak žestoko osuđivala, prisetile su se neke njene drugarice, piše "Politika".

Povezano

Sve vesti