• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić primio pohvale Svetske banke

Izvor Fonet

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu Sirilom Milerom, koji je pohvalio reforme srpske Vlade, kao i rešenost da se sprovedu reformske mere u Srbiji.

Miler je istakao da je poseban korak u napretku reforme državne uprave postignut usvajanjem Zakona o platama i dodao da je Srbija postigla izuzetne rezultate u stabilizaciji javnih finansija kroz proces fiskalne konsolidacije.

Teme susreta bile su i proces racionalizacije javne uprave, kao i restrukturiranje javnih i državnih preduzeća u procesu privatizacije, EPS, Srbijagas, Železnice Srbije, RTB Bor i Petrohemija, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju sistema obrazovanja u Srbiji uz punu podršku Svetske banke, čiji će eksperti pružiti stručnu pomoć u cilju jačanja ovog sistema.

Vučić je posebno zahvalio Mileru i svim predstavnicima Svetske banke zaduženim za Srbiju na ogromnoj podršci koju su pružili u procesu sprovođenja reformske politike Vlade Srbije, kao i na pozitivnim ocenama dosadašnjih rezultata ostvarenih tokom sprovođenja reformskih mera.

Vučić je naglasio da će Vlada Srbije i u narednom periodu učiniti sve kako bi uspešno odgovorila na sve izazove sa kojima se suočava u realizaciji neophodnih reformskih procesa, dodaje se u saopštenju.

Komentari 62

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Caca

Reforme i mere moraju uroditi plodom i naš uspeh je pohvaljen.

SRB

@Caca Tebi i ostalim, ulizicama, nema pomoći! Šta vam trpaju u sendviče?!

Lazar

najzad smo priznati u Evropi i u svetu zahvaljujući premijeru pa nam zato i stižu pohvale od svetskih zvaničnika

special image