Smenjen direktor EPS-a Obradović zbog "audija"

Autor:

Vlada Srbije smenila je direktora Elektroprivrede Srbije, Aleksandra Obradovića. Vršilac dužnosti nije određen.

501
A- A A+

Vlada Srbije danas je smenila direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandra Obradovića, rečeno je Beti u Vladi.

Odluka o razrešenju Obradovića doneta je na sednici Vlade na kojoj nije imenovan vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća, tako da će Obradović verovatno vršiti dužnost do izbora novog dirketora.

Prema ranijim izjavama premijera Srbije Aleksandra Vučića, Vlada je bila nezadovoljna kako je Obradović sprovodio plan reorganizacije EPS-a i što se nije pridržavao mera štednje predviđenih u državnim organima i institucijama.

Gostujući u emisiji Upitnik, premijer Aleksandar Vučić je kritički govorio o jednom od direktora velikih javnih preduzeća koji se kupovinom dva automobila marke "audi" nije pridržavao mera štednje koje je proklamovala Vlada.

Vučić je tada najavio da će taj direktor biti smenjen.

Vlada Srbije imenovala je početkom oktobra 2014. Aleksandra Obradovića za direktora EPS.

Obradović je od 6. septembra 2012. bio vršilac dužnosti direktora EPS, a od tada mu je mandat produžavan u dva navrata.

Obradović je izabran na javnom konkursu u veoma jakoj konkurenciji među više od 70 kandidata.

On je bio regonalni direktor češke energetske kompanije ČEZ-za Srbiju, radio u konsultantskoj kući Artur D'Litl gde je vodio restrukturiranja mnogih evropskih kompanija, a u francuskom "Lafaržu" bavio se poslovima strategije i investicija.

U Pragu je završio studije ekonomije i biznisa na Univerzitetu Anglo-amerikan, dok je master studije završio na Univerzitetu u Pitsburgu u SAD.

Sve vesti