Zategnite noge sedeći (VIDEO)

Autor:

Ako vaš posao podrazumeva da dosta vremena provodite u sedećem položaju, ovi saveti i vežbe će vam pomoći da se zategnete, čak i dok sedite.

4
A- A A+

I sami znate da ako dobar deo dana provodite u sedećem položaju, polako ali sigurno uništavate svoje zdravlje. Ako vaš posao podrazumeva sedenje, lični trener Lusi Vindam-Rid ima nekoliko saveta za vas.

Kocka leda

Sedeći položaj najviše utiče na kičmu, objašnjava Lusi. Ona zato ima savet kako da sprečite krivljenje kičme. "Na papir napišite 'kocka leda' i zalepite u ugao monitora ili stavite na sto pored sebe. Svaki put kada tokom radnog vremena pogledate u taj papir, zamislite da vam je neko stavio kockicu leda na leđa. Odmah ćete ramena 'zabaciti' unazad i blago izbaciti grudi, ispravićete se".

Pravilo 20 minuta

Pokušajte da ustanete od stola svakih 20 minuta. Kada dugo sedimo, usporava se metabolizam, što utiče na sposobnost tela da reguliše nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Dakle, ustanite da pijete vode, porazgovarate sa kolegama...

Budite spremni

Lako je da "preskočimo" doručak kada se ujutru u žurbi spremamo za posao. Međutim, ako ne jedete ujutru, to znači da ćete oko 11 sati na poslu poželeti neke grickalice, što naravno nikako nije zdrav izbor. Umesto toga, spremite uveče nešto zdravo za doručak. Lusi kaže da su dobar izbor pahuljice sa mlekom koje uveče možete sipati u posudu i ostaviti preko noći u frižideru, kako bi za ujutru bile spremne.

Pored ovih praktičnih saveta, Lusi je snimila i video u kojem pokazuje vežbe koje možete da radite za stolom, sedeći.

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti