Sećanje na Idola: Kako je nastala "Malena"?

Autor:

Prošlo je godinu dana od smrti Vlade Divljana, večitog dečaka beogradskog rokenrola i omiljenog Idola. Saznajte kako je nastala jedna od njegovih najpoznatijih pesama

5
A- A A+

 Pre godinu dana preminuo je čuveni muzičar, ostavivši iza sebe hitove koje će mnoge generacije pamtiti.

Znate da je "falš" tekst pesme "Devojko mala" tu zbog legendarnog Đuze Stojiljkovića - Kada su Idoli snimali matricu za pesmu "Devojko mala", nisu mogli da se sete kako ide tačan tekst ovog šlagera, pa je Divljan pozvao Đuzu.

"Pošto smo bili klinci, Jugoton nam je dao termin od sedam ujutro u studiju u Zagrebu. U pola osam ujutro nazvao Đuzu, jer je moja baba bila najbolja drugarica sa njegovom taštom, probudio čoveka i zamolio ga da mi izrecituje stihove. I on je, onako bunovan i sam pogrešio, tako da je ostala falš verzija pesme".

Da li ste znali da zanimljjiva priča stoji i iza pesme "Malena"?

"Tog leta zajedno sa ostalim članovima Idola bio sam na moru u Dubrovniku. Pošto smo bili smešteni u nekoliko soba, u nekom momentu poneo sam gitaru i u drugoj sobi zatekao ekipu sa nekim devojkama kako sede, izmotavaju se... Odmah sa vrata spontano sam zapevao – 'Jedina malena, volim te, sakam te, jedina, malena želim da fukam te...', a oni su svi popadali sa stolica od smeha... Da se to nije desilo, ja bih pesmicu verovatno zaboravio iste sekunde, ali pošto je fora uspela zapamtio sam. Kada sam došao kući pao mi je na pamet refren 'Bez tebe ne mogu da spavam, bez tebe više ja ne učim ko pre...', koji sam napravio par godina pre toga u očajanju, jer sam zaista spremao neki ispit, a to mi je tad zvučalo tako smešno da me bila sramota da to ikome pustim. Međutim, posle se to fantastično uklopilo sa ovim prvim delom", ispričao je Divljan na jednoj radionici koju je održao u Zagrebu, prenosi 24 sata.

Poslušajte "Malenu".

Izvor: YouTube

 Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi:
Sve vesti