"Nije grof već Lažni car Šćepan mali"

Predsednik Nadzornog odbora Partizana reagovao na poslednje prozivke iz Ljutice Bogdana, upućene od strane šefa stručnog štaba Crvene zvezde.

"Nije grof već Lažni car Šćepan mali" Foto: MN Press

Pandorima kutija je otvorena!

Nedelju dana posle 150. "večitog" derbija strasti umesto da se stišavaju, one su sve žešće.

Miodraga Božovića je u subotu posle utakmice sa Jagodinom (3:1) opet govorio o Partizanu, kritikujući ljude na čelnim pozicijama u Humskoj. Trener Crvene zvezde je na konferenciji za medije nakon meča sa "ćuranima" izjavio da su "Partizan nekada vodile legende, a da ga sada kritikuje neko ko u osnovnoj školi nije radio ni fizičko".

Odgovorio mu je predsednik Nadzornog odbora Vladimir Vuletić:

 "Tužno je što je nekada veliki, a sada, izgleda, samo komšijski klub sebi dozvolio da ga reprezentuje neko ko bi morao barem ovo da ima u mislima:

- Biti grof znači da se ne vređaju i ne unižavaju pripadnici novinarske profesije, osiono i bahato.

- Biti grof znači da se makar delimično poznaje Ustav Srbije i zabrana diskriminacije po bilo kom osnovu (uključujući i rasnu, genetsku, zdravstvenu, po izgledu ili ličnim svojstvima) što nije strano segregatorskom posleniku.

- Biti grof znači ne podilaziti najnižim porivima publike i ne praviti od sporta rijalitije i isticati jeftine parole naslovima filmskih franšiza.

- Biti grof znači biti odmeren i mudar, jer je čovek gospodar neizgovorenih, a rob izgovorenih reči.

- Biti grof, najzad, znači shvatiti da za odvajanje prava od neprava nije potrebna fizička već umna snaga. Međutim, jasno je, na žalost, da ovde nije reč o grofu, već o Lažnom caru Šćepanu Malom.

Dr Vladimir Vuletić".

Sve vesti