Milan Lešnjak: Realno je da Čukarički igra Evropu

Autor:

Klub sa Banovog brda promovisao novog trenera, koji je najavio dovođenje psihologa i poručio Nemanji Radonjiću da sve zavisi od njega.

9
A- A A+

Milan Lešnjak je i zvanično trener Čukaričkog. Treći ove sezone, posle Vladana Milojevića i Zorana Popovića.

"U novijoj istoriji kluba, posle Vlade Milojevića i Zorana Popovića, ja sam treći trener. Ovaj klub je s velikim ambicijama, ali i sa fantastičnim uslovima i te ambicije su izgrađene na pravim i zdravim temeljima. Mnogo vremena sam proveo sa prvim timom i pri prvom timu i nema nepoznanica. Uz kvalitetan rad i kvalitetne igrače koje imamo, verujemo da ćemo uspeti da izborimo plasman u Ligu Evrope. Klub to zaslužuje i to je realno. Svi znamo cilj i trudićemo se da ga ostvarimo", rekao je doskorašnji direktor Omladinske škole superligaša sa Banovog brda novinarima na promocji.

Čukarički je trenutno treći na tabeli, sa bodom manje od drugoplasiranog Borca, a dva više od četvrtoplasiranog Partizana.

"Biće neizvesno do poslednjeg kola. Ima četiri ili pet klubova koji su konkurentni za drugo i treće mesto i to pokazuje kvalitet lige, pored Crvene zvezde koja se odvojila i sigurno će biti prvak", istakao je Lešnjak.

Novi trener najavio je da će, po uzoru na neke inostrane klubove, stručnom štabu priključiti i psihologa.

"Moramo da poradimo i na psihološkom planu, jer se često dešava da se posle vođstva ekipa povuče, zbog čega bude kažnjena... Moraćemo jako da treniramo, kako bismo naučili šta da radimo u takvim situacijama", naglasio je Lešnjak i poručio da će se truditi da Čukarički igra "otvoren i ofanzivan fudbal".

Čukarički je tokom zime iz Rome na pozajmicu doveo talentovanog 20-godišnjeg krilnog fudbalera Nemanju Radonjića, koji još čega na debi u takmičarskoj utakmici.

"On je vanserijski talenat, poznajem ga odavno, radili smo u reprezentaciji. Kao mlad jeste bio problematičan, a sada sve zavisi od njega. Ima kvalitet, ali mora da shvati da mu je ovo poslednja šansa da ne ostane večiti talenat i tako završi karijeru", upozorio je Lešnjak.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević zahvalio je Zoranu Popoviću na saradnji i rekao da nije očekivao njegov odlazak.

"Nije bilo nikakvih problema s njim. Otšao je posle šest meseci zbog privatnih razloga. Niko nije znao da je tako... Otišao je do vlasnika kluba i rekao da u narednih mesec dana ne može ozbiljno da se posveti klubu. Neko će pomisliti da je kriza rezultata, ali nije... Svi klubovi imaju krizu, sem Zvezde. Mogao je da ostane koliko je hteo", otkrio je Matijašević.

Sve vesti