Laza Ristovski nepoželjan na HRT-u

Autor:

Srpski glumac i producent Laza Ristovski nije bio uključen u udarnu informativnu emisiju Hrvatske televizije povodom premijere filma "S one strane" u Splitu.

22
A- A A+
Laza Ristovski Foto: MN PressSve je bilo spremno za direktno uključenje u centralni "Dnevnik" Hrvatske televizije iz splitskog bioskopa "Karaman", gde je u nedelju održana premijera filma "S one strane". Ali, dogodilo se nešto što je zasmetalo autorima filma i kod njih izazvalo neprijatnost.

U uključenju nije bilo mesta za Lazu Ritovskog, proslavljenog srpskog glumca i producenta, koji je u ovom filmnu imao naslovnu rolu i ujedno je bio jedan od procudenata.

O tome je za "Slobodnu Dalmaciju" govorio reditelj filma "S one strane" Zrinko Ogresta, koji je kitikovao Hrvatsku televiziju.

"Nijedna ozbiljna televizija to ne bi uradila. Krajnje je neprimereno izostaviti iz javljanja glavnog glumca i gosta iz Beograda, koproducenta filma, čoveka sa takvim stvaralačkim pedigreom", rekao je Ogresta.

Ristovski je bio voljan da govori o filmu u direktnom uključenju u "Dnevnik" HRT, ali je reporterka rekla: "Nema potrebe".

Za ovaj incident se saznalo zahvaljujući Zrinku Ogresti koji se posle projekcija filma, pred punom bioskopskom dvoranom, izvinio Ristovskom.

"Znate kakva je frka kad su javljanja uživo. Uglavnom, insistirao sam da sa mnom i Ksenijom bude Ristovski, ali novinarka je rekla da ne može. Mislim da nije bila reč o tendencioznosti, nego o neprofesionalnosti i aljkavosti.  Zaista mi je žao što se to dogodilo, Laza je sada povređen, a lepo smo sarađivali. Profesionalci smo, znali bismo da se uguramo u taj minut i po (uključenja), svako bi rekao rečenicu", kaže Ogresta.

"Slobodna Dalmacija" je zatražila objašnjenje i od Hrvatske televizije. Dobili su odgovor mejlom, u kojem se najpre hvale da je film nastao nastao u koprodukciji sa Hrvatskom radiotelevizijom", čime žele da stave do znanja koliku važnost pridaju ovom ostvarenju.

A o tome što nije bilo mesta za Ristovskog: "Isključivo zbog dinamike i trajanja Dnevnika, dakle vremenskog ograničenja, nije bio predviđen i treći sagovornik. Hrvatska radiotelevizija smatra kako su dva sagovornika u spomenutom javljanju bila dovoljno, i da će gospodin Ristovski svakako imati prilike biti sagovornik o navedenoj temi u narednim emisijama".

Dodaje se i da je novinarka HRT-a je posle projekcije tražila izjavu od Ristovskog, ai da on tada nije bio dostupan za nju.

"Da je gospodin Ristovski pristao dati izjavu, ona bi bila emitovana u Regionalnom dnevniku, Vijestima iz kulture i Županijskoj panorami", pišu iz HRT-a

Laza Ristovski je, u međuvremenu, dao izjavu "Slobodnoj Dalmaciji".

"Možda je gest HRT-a bio nameran, a možda samo propust. U oba slučaja krivica ide na njihovu adresu. Mene publika u Hrvatskoj voli i poštuje moj rad, što je i u Splitu pokazala dočekavši me ovacijama. Verujem da će tako biti i u Zagrebu", napisao je i dodao da je "čovek koji širi dobru energiju i pokušava naći opravdanje za ljudske postupke".

Povezano

Sve vesti