Srpske sudije: Profesori, policajci, privatnici...

Autor:

Čime se bave srpske fudbalske sudije kada nisu na terenu, istražile su "Večernje novosti".

25
A- A A+
sudije, sudija, milorad mažić, milorad mazic Foto: MN Press

Sedmorica privatnika, četvorica policajaca, trojica profesora fizičkog, inženjer, direktor, tehničar u bolnici, službenici, komercijalisti, sekretari... Sve su to zanimanja kojima se bave najbolje fudbalske sudije u Srbiji, kada nisu na travnatom terenu.

"Večernje novosti" objavile su listu privatnih poslova 26 od 28 arbitara u Superligi Srbije (nedostaju Petar Piper i Dalibor Manojlović).

Milorad Mažić je regionalni direktor kompanije "Zlatiborac", Vlado Glođović je načelnik policijske stanice u Vrbasu, Danilo Grujić je inspektor, a u policiji rade još Igor Kocić i Lazar Lukić.

Marko Popović, Novak Simović i Milan Jeremić su profesori fizičkog, Milan Ilić je tehničar u bolnici, Bojan Nikolić radi u firmi za proizvodnju alata, Nenad Đokić je službenik u Opštini Užice, Dejan Filipović je inženjer u Telekomu Srbija, u kojem radi i Ilija Brdar kao službenik.

Igor Stojilković je komercijalista, Dejan Anđelković i Dejan Dimitrijević su sekretari u Fudbalskim savezima Kruševca i Loznice, a Novica Anđelovski u FS Pančeva. Robert Kiš Čepegi je službenik kompanije Gasprom.

Majo Vujović, Aleksandar Vasić, Srđan Jovanović, Srđan Obradović, Dejan Santrač, Zoran Široki i Milorad Milićević bave se privatnim biznisom, dok je jedini nezaposlen Nemanja Petković.

Njih devetorica imaju fakultetske diplome: Milorad Mažić, Vlado Glođović, Dejan Filipović, Marko Popović, Milan Jeremić, Robert Kiš Čepegi, Igor Kocić, Novak Simović, Nemanja Petković i Lazar Lukić.

Sve vesti