Molotovljev koktel u parlamentu, meta Jahjaga?

Autor:

U delu zgrade Skupštine Kosova, u kome se nalazi kabinet predsednice Kosova Antifete Jahjage, slomljen je prozor i bačen molotovljev koktel, javili su danas prištinski mediji.

2
A- A A+

Odgovornost za napad je preuzela grupa koja sebe naziva "Nezadovoljni građani."

Na zvaničnu mejl adresu prištinske televizije Klan Kosova je stiglo pismo sa potpisom ove grupe, sa puno gramatičkih i jezičkih grešaka."Posle mnogo naših akcija sinoć smo zapalili i Skupštinu Kosova", navodi se u pismu.

Napad su osudili predsednica Jahjaga, Vlada, predsednik Skupštine, Demokratska partija Kosova, Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Incijativa za Kosovo.

Policija Kosova saopštila je da je jutros oko 4:00 informisana da su maskirane osobe bacile molotovljev koktel u pravcu dela zgrade Skupštine Kosova u kojoj se nalazi kabinet predsednice Atifete Jahjaga.

"Sumnjive osobe su posle bacanja molotovljevog koktela otišle u pravcu ulice Agima Ramadanija u vozilu bele boje. Sumnja se da su prvo kamenjima slomili stakla i zatim bacilli molotovljev koktel, koji je udario u zid zgrade i nije ušao u zgradu", kaže se u saopštenju Policije Kosova.

Na lice mesta su izašle sve neophodne policijske jedinice kako bi izvršile istragu.

U ovom napadu nema povređenih.

Na slikama koje je objavio portal Koha.net, vide se dva slomljena prozora i tragovi dima na njima. Kabinet predsednice Jahjage se nalazi na prvom spratu Skupštine Kosova i okrenut je ka Trgu Ibrahima Rugove.

Ulaz u taj deo zgrade je pod stalnom kontrolom Policije Kosova.

Sve vesti