RECEPT ZA POSNE LEPINJE 

Potrebno:

100 grama ražanog brašna

50 grama ječmenog brašna

2 kašičice sušenog vlašca

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika susama

1 kašika suncokreta

2 decilitra vode

Priprema:

Prvo pomešate suve sastojke, a zatim dodate vodu. Sve lepo umešajte kašikom i vadite testo na pek papir koji se stavili u pleh. Od ove smese ćete dobiti šest manjih lepinja. Mokrim rukama malo zagladite testo i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite ih desetak minuta na 210 stepeni.

"Uz posne lepinje je išla salata od leblebija, maslina i malo rukole. Sve sam umešala a zatim dodala malo limunovog soka", piše Ana Ćubela na svom sajtu "Hrono kuhinja" i dodaje da ovakav doručak napravi s vremena na vreme nevezano za praznike jer "voli da odmara od mesa i životinjskih proteina".

UKOLIKO I VI IMATE PROVERENE RECEPTE ZA POSNA JELA, PODELITE IH SA NAMA I OSTALIM ČITAOCIMA U KOMENTARIMA.

HVALA!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.