RECEPT ZA POSNE LEPINJE
Potrebno:
100 grama ražanog brašna
50 grama ječmenog brašna
2 kašičice sušenog vlašca
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika susama
1 kašika suncokreta
2 decilitra vode
Priprema:
Prvo pomešate suve sastojke, a zatim dodate vodu. Sve lepo umešajte kašikom i vadite testo na pek papir koji se stavili u pleh. Od ove smese ćete dobiti šest manjih lepinja. Mokrim rukama malo zagladite testo i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite ih desetak minuta na 210 stepeni.
"Uz posne lepinje je išla salata od leblebija, maslina i malo rukole. Sve sam umešala a zatim dodala malo limunovog soka", piše Ana Ćubela na svom sajtu "Hrono kuhinja" i dodaje da ovakav doručak napravi s vremena na vreme nevezano za praznike jer "voli da odmara od mesa i životinjskih proteina".
UKOLIKO I VI IMATE PROVERENE RECEPTE ZA POSNA JELA, PODELITE IH SA NAMA I OSTALIM ČITAOCIMA U KOMENTARIMA.
HVALA!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba